Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

Billede af: Caspian Christiansen

FOLKEMØDET 2022 ER VELOVERSTÅET - TAK FOR DENNE GANG!

Efter 3 år i dvale var Folkemødet i Allinge på Bornholm endelig tilbage i fuld vigør. Teltdugene blafrede med skarpe debattører, faglige oplæg, netværk, kaffe, fadøl, freestylerap og meget mere. Stor tak til deltagere og publikum for et par festlige dage på Folkemødet 2022.

Faglige organisationer - 21. juni 2022 - Caspian Christiansen

Under en solrig himmel stod FTFa teltet på molen i Allinge, hvor vi, i samarbejde med de faglige organisationer, bød mere end 1.000 besøgende ind til 15 arrangementer fordelt på 3 dage. Sammen diskuterede vi og blev klogere på emner såsom iværksætteri, velfærds-Danmarks fremtid og meget andet.

Er unge iværksætterdrømme en kæp i hjulet på fagbevægelsen?
Fredag diskuterede panelet, hvad der driver den nye generation i deres karrierevalg, og hvad der skal til for at udligne de markante uligheder, der er i kønsfordelingen på området (kun 5% af alle nye iværksættere er kvinder). Med kyndig hånd ledte moderator, Ane Cortzen, paneldeltagerne igennem debatten, som også omhandlede de udfordringer, det giver for fagbevægelsen og den danske model, at flere bliver selvstændige, alt imens færre unge melder sig ind i en fagforening. Deltagerne diskuterede også barselsregler, behovet for juridisk rådgivning til nye iværksættere, hvordan skolevæsenets tilknytning til erhvervslivet kan styrkes og meget andet

Deltagere:
• Rico Djernis, Folketingskandidat, Det Konservative Folkeparti
• Henning Overgaard, Forbundsformand, 3F
• Josefine Bjørnholm, Co-founder, Head of Product and Data, Hera&Me
• Karsten Mølgaard Jensen, Adm. direktør CEO, ASE
• Le Gammeltoft, Founder & CEO at Heartbeats.dk and Heartbeats Studio., Heartbeats.dk
• Moderator: Ane Cortzen, Arkitekt og kulturkritiker, Freelancer

Ideologisk krise eller sund konkurrence i velfærds-Danmark?
Teltet bugnede fredag, da to af Folkemødets skarpeste debattører, Alex Vanopslagh og Pelle Dragsted, krydsede klinger i en klassisk debat om status på, og fremtiden i, velfærds-Danmark. Steen Lund Olsen, formand for FTFa, var med til at sætte dagsordenen for debatten, idet han forklarede, at der i dag er færre, der er medlem af en a-kasse end for 20 år siden (på trods af at mange meldte sig ind under coronakrisen). Samtidig er dækningsgraden skrumpet svarende til en nedgang på 18 procent eller mere end 2 hele måneders dagpenge på et år. I samme periode er stigningen af tilmeldingen til private lønsikringer skudt drastisk i vejret.

De ideologiske forskelle var til at føle på panelet, som efterfølgende diskuterede private lønsikringer. Alex Vanopslagh så umiddelbart ikke noget problem i, at folk forsikrer sig via det private, hvis ikke det offentlige slår til, mens Pelle Dragsted omvendt delte Steen Lund Olsens bekymring for et A og B hold, hvis ikke alle har lige økonomiske muligheder for at tegne en lønsikring. Større forsoning var der, da snakken drejede sig over på friskoler og niveauet af frihedsgrader, om end udfordringen med at sikre diversitet og lige muligheder for alle på tværs af etnicitet og geografi skilte vandene.

Deltagere:
• Alex Vanopslagh, partileder (LA)
• Pelle Dragsted, kommunalbestyrelsesmedlem (EL)
• Steen Lund Olsen, formand i FTFa, næstformand i Finansforbundet
• Moderator: Nynne Bjerre Christensen, journalist

Håndkøbsmedicin og freestylerap
Folkemødet bød også på flere spændende debatter afholdt af de faglige organisationer. Bl.a. kunne man fredag opleve Per Vers dele ud af sit freestyleraptalent i en debat, afholdt af farmakonomforeningen, om håndkøbsmedicin, regler og begrænsninger for køb og mængde. Per Vers inddrog bl.a. Jesper (Formand for Danmarks Apotekerforening) i et rim om farlige væsker, imens publikum begejstret kom op at stå til de tunge beats.

Endnu en gang tak for i år – vi glæder os allerede til næste år!

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...