Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

SÅDAN GØR DU, NÅR DU BLIVER LEDIG


Når du bliver ledig, er der nogle ting, du skal huske at gøre hos jobcentret og hos FTFa. Derfor har vi lavet en guide, der gør det nemt, når du skal melde dig ledig.

Når du har meldt dig ledig, er du klar til at gå i gang med at søge job og komme godt videre i dit arbejdsliv. Husk, at vi er sammen om det. Så er du i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

1. Meld dig ledig på jobnet.dk - via Jobcenteret

På din første ledighedsdag, skal du melde dig ledig på Jobnet. Du skal bruge MitID for at komme på jobnet.dk.

2. Meld dig ledig på ftfa.dk (udfyld ledighedserklæring) - via FTFa

Meld dig ledig på vores selvbetjeningsløsning, Tast Selv. Du finder linket under menupunktet Ledig. Her fortæller du os bl.a. om dit tidligere arbejde. Du skal bruge MitID for at komme på Tast Selv.

3. Lav et cv på jobnet.dk - via Jobcenteret

Dit CV skal være oprettet på Jobnet og gjort søgbart for arbejdsgivere senest 2 uger efter du tilmeldte dig som ledig i jobnet.dk.

4. Deltag i en samtale indenfor 14 dage - hos FTFa

Ved samtalen skal vi oprette Min Plan sammen med dig. Min Plan er en aftale med dig om, hvordan du kommer hurtigt i arbejde ud fra dine kvalifikationer og situationen på arbejdsmarkedet. Planen følger dig gennem hele dit ledighedsforløb. Min Plan giver et samlet overblik for dig, a-kassen og jobcenteret. Vi booker automatisk din velkomstsamtale, og sender dig invitationen til din mailboks på Tast Selv.

5. Opdater din joblog hver uge på jobnet.dk - via Jobcenteret

Registrér dine søgte jobs i din joblog hver eneste uge senest søndag. Det er et krav for, du kan få dagpenge.

6. Udfyld dagpengekort hver måned - Via FTFa

Hver måned skal du udfylde dit dagpengekort. Se hvornår du skal udfylde kortet her. Send kortet, så snart det er tilgængeligt, så kan vi nå at udbetale dine penge til den sidste bankdag i måneden. Du kan også vente med at sende dagpengekortet til måneden er gået og du er sikker på, hvad du har arbejdet. Dine penge vil så være på din konto 3-4 dage efter, du har sendt kortet til os. Du skal være opmærksom på, at det kan have indflydelse på udbetaling af sociale ydelser, fx kontanthjælp, hvis du får udbetalt ydelser for to forskellige måneder indenfor samme måned. Følg guiden til at udfylde dit dagpengekort her.

7. Husk at du skal stå til rådighed

For at få dagpenge skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder blandt andet, at du skal søge job hver uge, og at du med jævne mellemrum skal til møde hos os eller med jobcenteret.

8. Aktivér din lønsikring

Har du FTFa Lønsikring, skal du aktivere den for at få den udbetalt. Det gør du ved at lave en skadesanmeldelse, som du kan finde her. Husk, at de første 30 dage er selvrisiko, hvor du ikke får udbetaling fra lønsikringen.

Det er helt normalt, hvis der dukker flere spørgsmål op nu, da overblikket er på plads. På siderne i menuen til venstre, kan du få helt styr på det med udbetaling af dagpenge, og hvad det egentlig betyder at stå til rådighed og gå til samtaler.

 

KONTAKT OS

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning og sparring, så står vi klar ved telefonerne mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 10:00-16:00 samt torsdage kl. 10:00-18:00.

Tlf. 70 13 13 12