Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

SYGEDAGPENGE

Her på siden kan du læse alt det, du skal vide om sygedagpenge.

HVAD ER SYGEDAGPENGE?

Sygedagpenge er en ydelse du kan få fra kommunen, hvis du i en periode ikke er i stand til at arbejde på grund af sygdom.

REGLER OG KRAV FOR AT MODTAGE SYGEDAGPENGE:

Er du syg inden din første ledighedsdag, skal du kontakte kommunen, så de kan vurdere, om du har ret til sygedagpenge. Men bliver du syg i løbet af din første ledighedsdag eller på et tidspunkt, mens du får dagpenge eller supplerende dagpenge, skal du allerede på første sygedag melde dig syg via jobnet.dk på Min Side under Planer og aftaler.
Du kan stå i to situationer, når du bliver syg:

Situation 1: Hvis du er syg, før du afslutter dit ansættelsesforhold, og altså INDEN du har meldt dig ledig, så skal du kontakte kommunen, så de kan vurdere, om du kan få sygedagpenge. For når du er syg inden det, der ville svare til din første ledighedsdag i a-kassen, så har du nemlig ikke ret til dagpenge – heller ikke dagpenge under sygdom.

Situation 2: Hvis du bliver syg på et tidspunkt i den periode, du er ledig og modtager dagpenge eller supplerende dagpenge, skal du melde dig syg, også selvom du kun er syg en enkelt dag. Det gælder også, hvis du bliver syg i løbet af din første ledighedsdag, efter du har meldt dig ledig hos jobcenteret.

HVOR SKAL JEG MELDE MIG SYG?

Du melder dig syg på jobnet.dk. Vi i FTFa får automatisk besked om, at du er sygemeldt, når du registrerer det på jobnet.dk, så du behøver ikke kontakte os om det. Når du bliver rask igen, skal du med det samme melde dig rask via jobnet.dk på Min Side under Planer og aftaler, så du igen kan få dagpenge fra a-kassen.

HVOR LÆNGE KAN JEG MODTAGE SYGEDAGPENGE?

Normalt kan du få sygedagpenge i op til 22 uger inden for en periode på 9 måneder. Hvis du stadig ikke kan arbejde efter de 22 uger, vil kommunen kigge på din situation igen for at se, om du kan få sygedagpenge i længere tid. Mens du får sygedagpenge, vil kommunen følge godt med i, hvordan det går med dig.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ DAGPENGE OG SYGEDAGPENGE?

Dagpenge er for ledige, der er medlemmer af en a-kasse og aktivt søger arbejde. Sygedagpenge er for dem, der ikke kan arbejde på grund af sygdom eller skade, uanset medlemskab af a-kasse.

HVAD FÅR JEG UDBETALT I SYGEDAGPENGE?

Sygedagpenge bliver regnet ud fra den løn, du ville have fået, hvis du ikke var blevet syg. Sygedagpengesatsen beregnes ved at gange antallet af timer du skulle have arbejdet med din timeløn minus arbejdsmarkedsbidraget. Men du kan højst få 126,89 kr. i timen, hvilket svarer til 4.695 kr. om ugen (2024 sats). Der bliver ikke trukket arbejdsmarkedsbidrag fra sygedagpengene.

Hvis du allerede får dagpenge fra din a-kasse, når du bliver syg, så er dine sygedagpenge det samme beløb som dine arbejdsløshedsdagpenge.

På søn/helligdage får du ikke sygedagpenge.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning og sparring, så står vi klar ved telefonerne mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 10:00-16:00 samt torsdage kl. 10:00-18:00.

Tlf. 70 13 13 12