SÅDAN AFMELDER DU DINE DAGPENGE

SÅDAN AFMELDER DU DINE DAGPENGE

Når du skal afmelde dig dagpenge, er der nogle ting, du skal huske at gøre hos jobcentret og hos FTFa. Vi har lavet en guide, der gør det nemt for dig.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

1. Afmeld dig som ledig på jobnet.dk

På din første dag, hvor du ikke længere ønsker dagpenge (fordi du er kommet i arbejde, på uddannelse, på efterløn eller på barsel), skal du afmelde dig som ledig på jobnet.dk. Alternativt kan du ringe til dit Jobcenter og afmelde dig. FTFa får besked om din afmelding fra jobnet.dk.

 

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

2. Er der mindre end 6 uger til du starter?

Hvis der er mindre end 6 uger til opstart af eksempelvis job eller barsel, kan du ringe til dit Jobcenter og søge mindre intensiv indsats. Det betyder, at du kan blive fritaget – hvis dit jobcenter godkender det - for at søge job, deltage i møder og aktivering frem til opstart. Dette gælder også møder i FTFa.

 

FTFA_RGB_blaa.png

3. Indsend dagpengekort

Afmelder du dig på en hvilken som helst anden dato end den 1. i måneden, skal du huske at sende dit dagpengekort for din sidste måned som ledig. Husk at skrive arbejdstimer eller barsel på dit dagpengekort, hvis du har været på arbejde eller barsel i den periode, som dagpengekortet gælder for. Se hvornår du skal udfylde dit dagpengekort her.

 

FTFA_RGB_blaa.png

4. Dit møde i FTFa bliver aflyst

Har du et møde booket i FTFa på en dato, der ligger efter afmeldingsdatoen/efter dato for godkendelse af mindre intensiv indsats, bliver dette automatisk aflyst. 

top

Afspiller nu: