Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

TIPS TIL DIT CV

Når du skal søge nyt arbejde, så er dit cv og din ansøgning adgangsbilletten til en jobsamtale og et potentielt job. Derfor er det vigtigt, at din ansøgning og dit cv er målrettet virksomheden, du søger hos, samt at dine kompetencer slår tydeligt igennem hos modtageren.

Hvordan du gør det, kan du få gode tips til her på siden.

FIND GODE EKSEMPLER PÅ CV OG ANSØGNING HOS FTFa

Inden du sender dit materiale afsted til virksomheden, bør du finde inspiration til, hvilke elementer der er vigtige at få med. Derfor har vi hos FTFa samlet en række råd og eksempler, så du kan skrive en god ansøgning og et målrettet cv, hvor du bringer dine faglige og personlige kompetencer i spil, som er relevante for det pågældende job eller den stilling, du har i sigte.

SE EKSEMPLER PÅ DET GODE CV

Mange virksomheder starter med at læse cv’et og når slet ikke til ansøgningen. Derfor skal cv’et være skarpt og fortælle præcis, hvad du har af erfaring og relevante kompetencer. Cv’er kan bygges op på mange forskellige måder, og alt efter hvilken branche du er i, lægges der vægt på forskellige dele. Vigtigst af alt, skal du lave et struktureret og kronologisk cv, da der er mange informationer for modtageren at skulle tage ind. Det er et stort arbejde at få lavet et godt cv, men det vil uden tvivl øge dine chancer for at komme til en jobsamtale.

Her har vi samlet en række eksempler fra flere forskellige brancher samt tips og gode råd til, hvordan du kan skrive det gode cv. Du kan finde eksempler på cv’er fra en tandplejer, bygningskonstruktør, psykomotorisk terapeut, administrativ medarbejder og mange flere. Brug dem til inspiration eller som cv-skabelon.

 

HVOR LANGT SKAL MIN ANSØGNING OG MIT CV VÆRE?

Mange er i tvivl om, hvor lange ansøgninger og cv'er skal være. Men der er faktisk nogle uskrevne regler, som du med fordel kan læne dig op ad.

Din jobansøgning bør maksimalt fylde én A4-side. Arbejdsgiveren har nemlig hverken tid eller lyst til at læse flere sider, og der er chance for, at det blot bliver gentagelser af cv’et. Hold det kort og konkret, så du viser, at du kan holde fokus på det, der er vigtigt, og ikke bruger plads på ligegyldigheder.

Som udgangspunkt er det vigtigt at have dine erfaringer og kompetencer med i cv'et uden at det bliver et tungt opslagsværk. Vær strategisk i forhold til de informationer, du vælger ud til cv'et. Et cv bør ligesom ansøgningen heller ikke være for lang, gerne 1-2 sider og med relevant indhold.

Deltag i et møde om ansøgning og cv

Deltag på et af vores møder, med fokus på hvordan du skræddersyr dit cv og din ansøgning, så du kommer øverst i bunken af ansøgere. På vores hjemmeside under møder og arrangementer finder du flere møder, som du kan gøre brug af, når du er i gang med din jobsøgningsproces.

BLIV MEDLEM AF FTFa

Der er mange fordele ved at blive medlem af FTFa. Vi tror på, at vores medlemmer hellere vil være i job end på dagpenge, og det mindset afspejles tydeligt i vores rådgivning og arbejde med vores faglige organisationer.

Vi er en a-kasse, der arbejder med mange faggrupper, og derfor har vi også kendskab til din branche. Det er en fordel, når vi skal vejlede dig i din jobsøgningsproces. Med vores priser får du en af Danmarks billigste a-kasse, samtidig med at kvaliteten og kundetilfredsheden er høj. Så hvad venter du på? Meld dig ind i FTFa allerede i dag.

Læs om priser og fordele her
BLIV MEDLEM AF FTFa