Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

TIPS TIL DIN ANSØGNING

Når du søger nye jobmuligheder, er dit cv og din ansøgning, uanset om den er motiveret eller uopfordret, afgørende for at skabe forbindelser til potentielle samtaler og jobmuligheder. Det er vigtigt, at både din ansøgning og dit cv er skræddersyet til den specifikke virksomhed, så dine kompetencer fremstår klare for modtageren. Dine kompetencer bør præsenteres klart og overbevisende for at sikre, at modtageren forstår din værdi og potentiale.

Derfor har vi samlet jobansøgningseksempler, så du kan komme i gang med din næste ansøgning!

JOBMAKKER HJÆLPER DIG MED DIN ANSØGNING

Få vores Jobmakker til at skrive et udkast til din ansøgning på nul komma fem. Alt, du skal have klar, er dit cv og et stillingsopslag. Jobmakker kan også give dig feedback på din ansøgning eller lave en kompetence profil til dig.

Jobmakkeren bruger kunstig intelligens til at kunne matche dine kompetencer med det, der bliver efterspurgt i stillingsopslaget. Du kan bruge den så mange gange, du vil.

Prøv Jobmakker nu

JOBMAKKER

ANSØGNINGER MED AI: DIN GUIDE TIL BEDRE JOBANSØGNINGER

Ansøgninger med AI er en revolutionerende måde at skrive din jobansøgning på. med den rette brug af teknologi kan du sikre, at din ansøgning skiller sig ud fra mængden. lad os se på, hvordan du kan bruge AI til at forbedre dine ansøgninger.

Sådan skriver du effektive ansøgninger med AI

1. Analyser jobopslaget:

 • Ansøgninger med AI kan hjælpe dig med at analysere jobopslaget og finde de vigtigste nøgleord.
 • Brug disse nøgleord aktivt i din ansøgning for at vise, at du matcher kravene.

2. Tilpas din ansøgning:

 • AI kan foreslå ændringer og forbedringer baseret på tidligere succesfulde ansøgninger.
 • Gør din ansøgning personlig og relevant for den specifikke stilling.

3. Optimér sproget:

 • Ansøgninger med AI kan forbedre sproget i din ansøgning ved at rette grammatiske fejl og forbedre sætningsstrukturen.
 • Et klart og fejlfrit sprog gør et godt indtryk på arbejdsgiveren.

Eksempel på ansøgninger med AI

Forestil dig, at du søger en stilling som marketingmedarbejder. med ansøgninger med AI kan du hurtigt identificere de mest relevante kompetencer, der efterspørges. AI vil derefter hjælpe dig med at fremhæve dine erfaringer med kampagneplanlægning og sociale medier på en måde, der tiltrækker arbejdsgiverens opmærksomhed.

Fordele ved at bruge AI

Tidsbesparende: du får hurtigere en færdig ansøgning.
Præcision: AI hjælper med at finde de rigtige ord og formuleringer.
Personalisering: AI sikrer, at din ansøgning er skræddersyet til jobopslaget.

Ansøgninger med AI er en værdifuld ressource for dig, der er ledig eller opsagt og på udkig efter nye muligheder i dit arbejdsliv. Ved at bruge AI kan du optimere dine chancer for at få drømmejobbet. AI kan analysere, tilpasse og optimere dine ansøgninger, så du fremstår som den ideelle kandidat. Lad os sammen tage skridtet mod en mere effektiv jobansøgningsproces med ansøgninger med AI.

 

Læs mere om jobsøgning med AI

 

DEN GODE JOBANSØGNING

Når arbejdsgiveren læser din ansøgning, så er det vigtigt fra start til slut at have deres opmærksomhed fanget. Det kan du gøre med spændende indhold, og ved at vise, hvilken forskel du kan gøre for dem. Ligesom med cv’et, så skal ansøgningen være målrettet deres virksomhed og den stilling, du søger hos dem. En god ansøgning giver arbejdsgiveren en fornemmelse af, hvem du er som person, og hvad du kan bidrage med af faglige og personlige kompetencer.

Og husk, at sproget i din ansøgning skal tilpasses den branche, du søger arbejde i. Søger du job som tekstforfatter eller grafisk designer, kan du med fordel overveje en mere kreativ tilgang i din ansøgning. Men søger du eksempelvis job som pædagog, sygeplejerske eller ingeniør, bør du holde tonen professionel.

DEN GODE JOBANSØGNING

INSPIRATION TIL DIN ANSØGNING OG CV HOS FTFa

Inden du sender dine dokumenter afsted til potentielle arbejdsgivere, er det en god idé at søge inspiration til, hvilke elementer der er værdifulde at inkludere. Derfor har vi hos FTFa samlet en række tips og eksempler, så du kan skabe en stærk ansøgning og et skræddersyet cv. Her kan du fremhæve både dine faglige og personlige kompetencer, som er relevante for det specifikke job eller den ønskede stilling."

Dos and don’ts til ansøgningen

Når du skal i gang med din ansøgning, så er der nogle vigtige overvejelser, du bør have in mente. Disse giver dig de bedste forudsætninger for at skrive en god ansøgning og komme i betragtning til en jobsamtale.

 1. Lav forarbejdet, inden du sætter dig med ansøgningen.
 2. Kend arbejdspladsens værdier, analysér opslaget, og målret din motivation.
 3. Sæt dine kompetencer i spil, som du har fundet med FTFa's jobsøgningsmodel.
 4. Ring ikke til virksomheden uden at have forberedt relevante spørgsmål og en præsentation af dig selv.
 5. Ring til kontaktpersonen på stillingsopslaget, så du får mere at vide om stillingen, end der står i opslaget.
 6. Skriv ikke ansøgningen før, du har fundet konkrete ting, du kan tilbyde arbejdspladsen.
 7. Hold ansøgningen på 1 side
 8. Send ikke ansøgningen afsted uden at tjekke datoer og arbejdspladsens navn samt generelle stavefejl og slåfejl. Få en ven eller din a-kasse til at læse ansøgning og cv igennem, inden du sender den.

ANSØGNING: HVAD ER FORSKELLEN PÅ EN MOTIVERET OG EN UOPFORDRET ANSØGNING?

En ansøgning er din vej til at præsentere dig selv og dine kvalifikationer overfor en potentiel arbejdsgiver. Der er dog forskellige typer ansøgninger, som du kan vælge at sende, afhængigt af situationen. To af de mest almindelige typer er motiveret ansøgning og uopfordret ansøgning. Her gennemgår vi forskellene og giver dig konkrete eksempler.

Motiveret ansøgning

En motiveret ansøgning er rettet mod en specifik jobåbning. Du reagerer på et jobopslag, hvor virksomheden har beskrevet deres behov og krav. I denne type ansøgning skal du tydeligt vise, hvordan dine kompetencer og erfaringer matcher de efterspurgte kvalifikationer.

Eksempel på en motiveret ansøgning:

 • Du finder et jobopslag for en stilling som projektleder.
 • I din ansøgning beskriver du dine erfaringer med projektledelse, og hvordan de passer til de opgaver, som virksomheden har beskrevet i opslaget.
 • Du bruger konkrete eksempler fra tidligere jobs til at vise, at du har de nødvendige færdigheder.

Uopfordret ansøgning

En uopfordret ansøgning sendes til en virksomhed uden at der er en specifik jobåbning. Her handler det om at vise din interesse for virksomheden og forklare, hvordan du kan tilføre værdi, selvom de ikke aktivt søger nye medarbejdere.

Eksempel på en uopfordret ansøgning:

 • Du er interesseret i at arbejde for en virksomhed, som du beundrer.
 • I din ansøgning fremhæver du dine kompetencer og beskriver, hvordan de kan være en fordel for virksomheden.
 • Du kan nævne specifikke projekter eller afdelinger, hvor du mener, at du kan gøre en forskel.

Hvornår skal du vælge hvilken type ansøgning?

 • Motiveret ansøgning: Når du har fundet en specifik stilling, der matcher dine kvalifikationer, og du ønsker at søge målrettet.
 • Uopfordret ansøgning: Når du er interesseret i en virksomhed, men der ikke er nogen aktuelle jobopslag, som passer til dine kompetencer.

Ved at forstå forskellene mellem en motiveret ansøgning og en uopfordret ansøgning kan du bedre målrette din jobjagt og øge dine chancer for at finde den rette stilling. En vellykket ansøgning kræver, at du tilpasser din tilgang og viser, hvordan du kan være en værdifuld tilføjelse til virksomheden. Brug disse strategier og gør din ansøgning effektiv og relevant.

 

Få gode råd og tips til din uopfordrede ansøgning

 

SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE ANSØGNING

Når arbejdsgiveren læser din ansøgning, så er det vigtigt fra start til slut at have deres opmærksomhed fanget. Det kan du gøre med spændende indhold, og ved at vise, hvilken forskel du kan gøre for dem. Ligesom med cv’et, så skal ansøgningen være målrettet deres virksomhed og den stilling, du søger hos dem. En god ansøgning giver arbejdsgiveren en fornemmelse af, hvem du er som person, og hvad du kan bidrage med af faglige og personlige kompetencer.

Og husk, at sproget i din ansøgning skal tilpasses den branche, du søger arbejde i. Søger du job som tekstforfatter eller grafisk designer, kan du med fordel overveje en mere kreativ tilgang i din ansøgning. Men søger du eksempelvis job som pædagog, sygeplejerske eller ingeniør, bør du holde tonen professionel.

Vi har hos FTFa samlet en række tips og gode råd til, hvordan du kan skrive en motiveret ansøgning, og her kan du få inspiration fra konkrete ansøgninger fra forskellige brancher. Se eksempelvis en ansøgning fra en tandplejer, administrativ medarbejder, bygningskonstruktør, psykomotorisk terapeut og mange flere.
Få også inspiration til, hvordan din ansøgning skiller sig ud fra mængden, samt hvordan du kan bringe dine kompetencer i spil og gribe jobbet an, hvis du får det.

SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE PRAKTIKPLADSANSØGNING

Skal du i praktik i forbindelse med dit studie? Så kan du også finde tips og gode råd til en praktikpladsansøgning, hvor du skal lægge meget mere vægt på din motivation, end hvad du kan gøre for virksomheden. Læs også om, hvorfor uopfordrede ansøgninger kan være en stor fordel i jagten på en praktikplads. Uopfordrede ansøgninger kan i dag have mange formater, og du bør altid gøre brug af både dit netværk og sociale medier.

Lav grundig research af virksomheden, inden du søger en praktikplads, så du er helt sikker på, at den passer til dig, kan give dig den rette læring, og så du bedre kan målrette din ansøgning til dem og komme til en samtale.

HVOR LANGT SKAL MIN ANSØGNING OG MIT CV VÆRE?

Mange undrer sig over, hvor lange ansøgninger og cv'er bør være. Der er dog visse uskrevne retningslinjer, som det kan være nyttigt at følge.

Ideelt set bør din jobansøgning ikke overskride én A4-side. Arbejdsgivere har sjældent tid eller lyst til at læse flere sider, og der er risiko for gentagelser af det, der allerede står i cv'et. Hold det kort og præcist for at vise, at du kan fokusere på det væsentlige og undgå at bruge plads på uvæsentlige detaljer.

Når det kommer til cv'et, er det vigtigt at inkludere dine erfaringer og kompetencer uden at overvælde læseren med unødvendig information. Vælg omhyggeligt, hvilke oplysninger der skal med, og sørg for at bevare relevansen. Et cv bør ikke være for langt, gerne 1-2 sider med fokus på det mest relevante.

Deltag i et møde om ansøgning og cv

Du kan også deltage i et af vores møder om ansøgninger og cv'er, hvor vi fokuserer på at skræddersy dine dokumenter, så du skiller dig ud blandt ansøgerne. Se vores møder og arrangementer for flere oplysninger om kommende arrangementer, der kan være nyttige i din jobsøgningsproces.

BLIV MEDLEM AF FTFa

Med et medlemskab hos os får du en af de billigste a kasser på markedet, og et bredt kendskab til brancher, stillinger og fagligheder på arbejdsmarkedet. Det skyldes bl.a. at vores a kasse har et langvarigt og tæt samarbejde med hele 54 faglige organisationer.

Læs mere om medlemskab, priser og satser her