Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

8 TING DU SKAL HUSKE, MENS DU STUDERER

Pensum, eksamener og fredagsøl. Som studerende, har du meget om ørene. Her er en kort guide til, hvad du skal huske i løbet af din studietid for at få ret til dagpenge hos din a-kasse og styrket dine jobmuligheder.

Husk på:


1. Meld dig ind i a-kassen
Vær medlem de sidste 12 måneder af dit studie. På den måde kan du få dagpenge, når du dimitterer.

2. Øv dig i studieteknik
Følg vores råd, så pensum sætter sig fast på kortere tid. Udforsk studieuniverset her.

3. Få hjælp fra Jobmakker
Brug vores Jobmakker til at lave et udkast til din ansøgning. Den kan også give dig feedback på en ansøgning, du har liggende, eller lave en kompetence profil til dig.

4. Vær aktiv på LinkedIn.
Udvid dit LinkedIn-netværk med dine undervisere, kolleger, studiekammerater, ja selv deres forælde. Dem du studerer med nu, kan være relevante senere i dit arbejdsliv.

5. Kender du din sidste eksamensdato?
Så skynd dig at "skifte status" til dimittend. Det skal du senest gøre 14 dage efter, du afslutter din uddannelse, for at få ret til dagpenge. Skift status uanset om du står med et job på hånden eller ej.

6. Spar op
Hvis du kan, er det en god idé at spare lidt penge op, inden du dimitterer. Både løn og dagpenge er nemlig bagudbetalt.

7. Er du ikke medlem, når du dimitterer?
Meld dig ind i a-kassen senest 14 dage efter, du har afsluttet din uddannelse. Så får du ret til dagpenge efter en måned.

8. Uden job, når studiet slutter?
Så søg om dagpenge efter du har skiftet status til dimittend. Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på som nyuddannet uden job her.