Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

EFTERLØNSBIDRAG

Få svar på de mest stillede spørgsmål om efterlønsbidrag herunder.

Efterlønsbidrag

Når du betaler efterlønsbidrag, er du med i en ordning, hvor du kan opnå en række fordele. Du kan læse mere om, hvad du betaler efterlønsbidrag til i punkterne nedenfor.

Udbetaling af efterløn

Hvis du ønsker at forlade arbejdsmarkedet, før du når folkepensionsalderen, er det muligt at overgå til efterløn.

Der gælder forskellige regler for, hvornår du kan gå på efterløn, hvor meget du kan få udbetalt, og hvor længe du kan få efterløn. Det kommer an på flere ting, blandt andet hvornår du er født, og hvor stor din pensionsopsparing er.

Læs mere om efterlønsordningen her.

Skattefri præmie

Hvis du har fået et efterlønsbevis, når din efterlønsalder og du fortsat arbejder i stedet for at gå på efterløn, optjener du skattefri præmier. For hver 481 timer du arbejder, optjener du 1 præmieportion. Du kan maksimalt optjene 12 præmieportioner.

Læs mere om efterlønsbevis her og skattefri præmie her.

Seniorjob

Når du betaler efterlønsbidrag og er med i efterlønsordningen, kan du få ret til et seniorjob hos kommunen på almindelige løn- og ansættelsesvilkår frem til, du når din pensionsalder.

For at få ret til et seniorjob skal du være ledig og have mistet dagpengeretten mindre end 5 år, før du når efterlønsalderen.

Læs mere om seniorjob her.

Et seniorjob er et job på overenskomstmæssige vilkår, som kommunen skal tilbyde dig. Fleksydelsen er den kommunale "efterløn", du har mulighed for at få, hvis du har haft et fleksjob. På fleksydelse modregnes din pension som udgangspunkt efter samme regler som efterlønnen. Er du ikke med i efterlønsordningen, mister du retten til både fleksydelse og seniorjob.