Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

DIN HVERDAG TIL DU KOMMER I JOB IGEN

For nogle er jagten på at finde et nyt job starten på et eventyr, som de ikke kan vente med at kaste sig ud i. For andre er det et tab af deres identitet og faste kerne. Uanset, hvordan du har det, er det vigtigt, at du får en hverdag, du er glad for. Mød andre medlemmer, der også leder efter job, og få tips til at strukturere din hverdag.

I en ny podcastserie taler vi om, hvad der skal til for at trives som jobsøgende og hvordan du når dine mål i arbejdslivet. Lyt med, når vores job- og karriererådgiver Bettina Drange taler med forskellige medlemmer og bliver klogere på, hvordan vi oplever det at være jobsøgende eller imellem job så forskelligt.

I hvert afsnit deler hendes gæst en personlig historie og værdifulde tips, der kan inspirere dig i din jobsøgning og på din vej til noget nyt.

Lyt til de to afsnit i serien: Godt videre

Podcast: Mads drømmer om at hjælpe andre med et handicap

Verden lå åben for mine fødder, i stedet for at det bare var, at man lidt var passager i sit eget liv, hvis man kan sige det sådan, at man selv kunne bestemme, hvad man vil. Mads, socialrådgiver

Mads er nyuddannet socialrådgiver og fortæller i podcasten Godt videre om, hvordan han bruger virksomhedspraktik til at få mere erfaring og nye kompetencer.

Som praktikant hos IBOS får han mulighed for at kombinere teoretisk viden med praktisk erfaring. Han deltager aktivt i udviklingen af innovative løsninger, herunder et online kursus.

Mads har en brændende passion for at hjælpe andre mennesker og inddrage sin personlige viden som et aktivt redskab. Han drømmer om at få job som sagsbehandler inden for det sociale område, hvor hans unikke perspektiv og dedikation kan være med til at styrke livskvaliteten for mennesker med funktionsnedsættelser.

 

Podcast: Bendt tog et modigt skridt som 59-årig

”I efteråret valgte jeg at sige mit job op. Så jeg er jo det, man kalder arbejdsløs. Selvom det er en betegnelse, jeg ikke rigtig bryder mig om, for jeg er in between. Jeg føler mig som om, jeg er i gang med noget andet. Jeg er på vej til noget andet. Og det var sådan set også derfor, jeg tog beslutningen om at sige mit job op – faktisk også uden at have et andet job.” Bendt, kropsterapeut

Efter 15 år som IT-mand i et forsikringsselskab beslutter Bendt at sige sit job op og blive krops-terapeut. Han oplever en fornyet energi og en dyb personlig udvikling, som fører til trivsel og glæde. Lyt med og bliv inspireret af Bendts rejse.

 

Flere afsnit kommer snart.

 

FEM GODE RÅD TIL HVORDAN DU TILRETTELÆGGER DIN HVERDAG:

 1. Lav en kalender med opgaver, du skal nå i løbet af ugen
  Kryds af, når du har løst dem. Del dine dage op, så du på nogle tidspunkter arbejder med at skrive ansøgninger og cv, og på andre tidspunkt laver aftaler og mødes med folk fra dit netværk.

 2. Sørg for at lave aftaler
  For eksempel med en ven eller gammel kollega. Det giver tit inspiration at få vendt tingene over en kop kaffe. Derudover bliver over 7 ud af 10 job i Danmark besat gennem netværk. Læs mere om FTFa’s LinkedIn-møder her.

 3. Hold fast i dine rutiner
  Hold fast i din hverdag ved fx at sætte dit vækkeur hver morgen. Sæt dig evt. på læsesal eller lav et hjemmekontor, så du kan koncentrere dig om din jobsøgning. Sørg også for at holde fri, når du lukker computeren eller tager hjem.

 4. Bliv udfordret
  Vi er alle sammen forskellige, og er måske vant til at gøre tingene på vores egen måde. Nogen gange kan det være givende at få et nyt perspektiv på dine muligheder og din jobsøgning. Book et møde med en rådgivning her.

 5. Pas på dig selv
  Sørg for at få motion, søvn om natten og at spise fornuftigt. Det er et fuldtidsjob at søge arbejde, så det er vigtigt, at både hjerte og hjerne også følger med. Sund kost og motion giver dig mere udstråling og energi til at kaste dig over jobsøgningen.

ER DU OPSAGT OG HAR BRUG FOR EN SPARRINGSPARTNER?

Sammen skaber vi overblik over din situation og dine muligheder for at gå styrket ind i dit næste job.

Hos FTFa får du værdifuld og brugbar sparring hos en af vores kompetente jobrådgivere, så du kan komme godt videre.

Kontakt os på tlf. 7013 1312 eller book din sparringssamtale på Tast Selv.

Nyt job i opsigelsesperioden