Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

LEDIG EFTER STUDIET

Tillykke med uddannelsen! Da du endnu ikke har et job, så er det vigtigt, at du ved, hvad du skal gøre for at få dagpenge. Følg guiden her:

 1. Udfyld blanketten uddannelsesafslutning på Tast Selv senest 14 dage efter din sidste eksamen. Det er med denne blanket, at du skifter status fra studerende til nyuddannet. Blanketten ligger på Tast Selv under Studerende/nyuddannet.

  At skifte status betyder, at du skifter fra at stå som studerende i a-kassen til at stå som nyuddannet. Du skal have den rette status i a-kassen for at have ret til dagpenge.

  Det er ikke alle, der skal skifte status, når de afslutter deres studie. Det afhænger blandt andet af, om du har været på SU eller haft lønnet arbejde, mens du læste. Ring til os på 70 13 13 12, hvis du er i tvivl.

 2. Tilmeld dig som ledig på jobnet.dk, der er jobcenterets hjemmeside. Vi må tidligst udbetale dagpenge til dig fra den dag, du er tilmeldt dér, så tilmeld dig dagen efter din sidste eksamen. Har du ikke været medlem af en a-kasse i et år under din studietid, så har du en måneds karens. Det betyder, at du først behøver at tilmelde dig på jobnet.dk efter en måned.

  Husk, at du gerne må beholde dit studiearbejde, efter du er færdig med din uddannelse. Hvis det ikke er på fuld tid, kan du i nogle tilfælde få supplerende dagpenge. Læs mere om supplerende dagpenge, og hvad du skal være opmærksom på.

 3. Meld dig ledig på vores selvbetjeningsløsning, Tast selv (MEN: vent indtil du fået en bekræftelsesmail om, at vi har behandlet din blanket og skiftet dit medlemskab til Nyuddannet). Det er sådan, du søger om dagpenge hos os.
  Hvor meget du kan få i dagpenge som nyuddannet afhænger af, om du har et barn eller ej. Se de aktuelle dagpengesatser for nyuddannede her.

 4. Lav dit cv på jobnet.dk - så du får spændende og relevante jobforslag.

 5. Tilmeld dig et velkomstmøde hos os via Tast Selv - Vælg velkomstmødet særligt for nyuddannede/dimittender. Her bliver du klædt på til at kunne forstå dagpengereglerne. Vi introducerer dig også til Min Plan, som følger dig gennem dit ledighedsforløb. Min Plan giver et samlet overblik for dig, a-kassen og jobcenteret. Du kan booke velkomstmødet, når du har fået en invitation fra os i din mailboks på Tast Selv.

HAR DU SPØRGSMÅL? 

Så tøv ikke med at ringe til os. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt. Vi sidder klar på tlf. 70 13 13 12 mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-16 samt torsdag kl. 10-18..


HVAD SKER DER NU?

Har du fulgt de fem trin i guiden ovenfor, så sender vi tre beskeder til dig i din indbakke på Tast Selv.

 1. I den første bekræfter, at vi har skiftet din status fra studerende til nyuddannet.
  Det er den besked, der bekræfter, at du har ret til et års dagpenge.

 2. I den anden besked beder dig booke et velkomstmødemøde inden for de næste to uger.
  Den besked sender vi automatisk ud, når du har tilmeldt dig som ledig på jobnet.dk. Hvis du ikke modtager den, kan det tyde på, at du ikke har tilmeldt dig, eller at der er gået noget galt med din tilmelding. Tjek jobnet.dk for at få det løst, så du kan få dagpenge fra dag 1.

 3. Som det tredje sender vi en besked, hvor vi bekræfter din dagpengeret.
  Vi skriver, hvilken dato du kan få dagpenge fra, og hvor meget du får i dagpenge. Denne besked modtager du også som fysisk brev.

  Dit job som ledig er nu at søge job. Det, og meget andet, får du mere at vide om på dit velkomstmøde. Er du nysgerrig efter at vide mere om dine muligheder som ledig, så kig under menuen Ledig, hvor du kan få overblik og svar.

  God jobjagt!