LEDIG EFTER STUDIET

Tillykke med uddannelsen! Som nyuddannet er det nyt at finde rundt i a-kasseuniverset. Vi har samlet en guide til dig, så du ved, hvad du skal gøre for at få dagpenge.

1. Udfyld blanketten uddannelsesafslutning på Tast Selv senest 14 dage efter din sidste eksamen. Det er med denne blanket, at du skifter status fra studerende til nyuddannet. Blanketten ligger på Tast Selv under Studerende/nyuddannet. 

2. Tilmeld dig som ledig på jobnet.dk, der er jobcenterets hjemmeside. Vi må tidligst betale dagpenge fra den dag, du er tilmeldt der, så tilmeld dig dagen efter din sidste eksamen. Har du ikke været medlem af en a-kasse i et år under din studietid, så har du en måneds karens. Det betyder, at du først behøver at tilmelde dig på jobnet.dk efter en måned

3. Meld dig ledig på vores selvbetjeningsløsning, Tast selv (VENT dog indtil du fået en bekræftelsesmail om, at vi har behandlet din blanket og skiftet dit medlemskab til Nyuddannet). Det er sådan du søger om dagpenge hos os.

4. Lav dit cv på jobnet.dk og på ftfa.jobindex.dk - så du får spændende og relevante jobforslag.

5. Tilmeld dig et intromøde hos os via Tast Selv - Vælg intromødet særligt for nyuddannede/dimittender. Her bliver du klædt på til at kunne forstå dagpengereglerne. Vi introducerer dig også til Min Plan, som følger dig gennem hele dit ledighedsforløb. Min Plan giver et samlet overblik for dig, a-kassen og jobcenteret. Du kan booke intromødet, når du har fået en invitation fra os i din mailboks på Tast Selv. 

HUSK PÅ:

Reglerne som ledig kan være svære at få tag om. Vi er klar til at rådgive dig, når du bliver i tvivl.

Vi vil hellere tale med dig en gang ekstra, så vi ikke risikerer, at du bryder dagpengelovgivningen ved et uheld.

Ring og spørg løs på tlf. 7013 1312 eller chat med os.

HVAD SKER DER NU?

Har du fulgt de fem trin i guiden, så sender vi tre beskeder til dig i din indbakke på Tast Selv.

1. I den første bekræfter, at vi har skiftet din status fra studerende til nyuddannet.
Det er den besked, der bekræfter, at du har ret til to års dagpenge.

2. I den anden besked beder dig booke et intromøde inden for de næste to uger.
Den besked sender vi automatisk ud, når du har tilmeldt dig som ledig på jobnet.dk. Hvis du ikke modtager den, kan det tyde på, at du ikke har tilmeldt dig, eller at der er gået noget galt med din tilmelding. Tjek jobnet.dk for at få det løst, så du kan få dagpenge fra dag 1.

3. Som det tredje sender vi en besked, hvor vi bekræfter din dagpengeret.
Vi skriver, hvilken dato du kan få dagpenge fra, og hvor meget du får i dagpenge. Denne besked modtager du også som fysisk brev.

Dit job som ledig er nu at søge job. Det, og meget andet, får du mere at vide om på dit intromøde. Er du nysgerrig efter at vide mere om dine muligheder som ledig, så kig under menuen Ledig, hvor du kan få overblik og svar.

God jobjagt!

top

Afspiller nu: