Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

FÅ EN GOD STUDIESTART

Har du tjek på dit studieliv og netværk nu, hvor du er startet på din uddannelse?

Du kan nemt få styr på noter, gruppearbejde, læseteknik og LinkedIn i FTFa's univers for studerende. Besøg det, så giver du dig selv en god start på studiet.

Ja tak, lad mig få en masse tips

 

UNDERVISNING I STUDIETEKNIK, GRUPPEARBEJDE OG DET GODE STUDIELIV

Få besøg af vores dygtige konsulenter på din skole. Vi holder workshops i alt lige fra studieteknik til værdien af netværk. Og der er plads til at stille masser af spørgsmål.

Vælg mellem disse seks oplæg:

1. Lær mere med effektiv studieteknik
På denne workshop bliver du introduceret til studieplanlægning og effektive studieteknikker. Vi arbejder med studieplaner, målsætninger og konkrete redskaber bl.a. læse- og notatteknik. Du bliver klædt på til at studere effektivt, skabe overblik og bevare motivationen hele vejen gennem studietiden.

Varighed: 2½ time (ca. tre lektioner)

2. Vær en teamplayer og kend din rolle som kultur skaber
Nogle gange kan 2 + 2 være lig med 5. På denne workshop bliver du bedre til at arbejde i grupper i løbet af din studietid og resten af arbejdslivet. Du får konkrete redskaber til at kunne bidrage til den gode gruppekultur, og du bliver klogere på din og dine studiekammeraters rolle som kulturskabere, ligesom du bliver bevidst om forskellige kommunikationsformer. I løbet af workshoppen bliver forskellige gruppetyper, gruppedynamikker og handlingsmønstre, der er hensigtsmæssige ift. team- og gruppearabejde, introduceret.

Varighed: 1,5 - 2 timer (ca. 2-3. lektioner/moduler)

3. Sådan bliver dit netværk guld værd som studerende
Et godt netværk er uvurderligt – også for studerende. Derfor holder vi oplæg ude på uddannelsesinstitutionerne om LinkedIn. Du får ideer til opbygning af netværk i studietiden, og du lærer, hvordan du får en skarp profil. Vi giver et blødt spark, så du kan komme i gang, og vi deler vores bedste erfaringer og tips med dig.

Varighed: 1½ time (ca. to lektioner)

4. Personlig Performance
Har du brug for at få styr på nerverne og tage kontrollen, så du kan holde bedre oplæg eller stråle til eksamen? På denne workshop komme du til at arbejde med alt fra tricks til at opretholde dit publikums opmærksomhed, til mere konkrete teknikker til at beherske både det talte sprog og nervøsitet. Workshoppen byder på eksempler og forskellige øvelser, og afslutningsvis får du og dine medstuderende mulighed for at afprøve jeres færdigheder med en kort personlig præsentation.

Varighed: 2-3 lektioner

5. Skriv en motiverende ansøgning til praktikpladsen
Skal du ud i praktik som en del af din uddannelse, er det en stor fordel, at du kender og kan sætte ord på dine kompetencer, når du skal søge praktikplads. Vi laver praktiske øvelser, så du bliver afklaret på dine kompetencer og bliver klogere på, hvad du ønsker af din praktik, så du bliver tilfredsstillet både fagligt og personligt.

Varighed: 2½ time (ca. tre lektioner)

6. Snyd ikke dig selv for dagpenge
Som studerende på en videregående uddannelse kan du være medlem af a-kassen FTFa helt gratis, til du fylder 30 år. Melder du dig ind mindst et år før, du afslutter dit studie, kan du få dagpengeret allerede første dag efter, du har afsluttet din uddannelse. Med andre ord: Du kan sikre dig økonomisk, hvis jobbet ikke er i hus, når du står med eksamensbeviset i hånden. I vores oplæg fortæller vi dig, hvordan du gør, og hvorfor det giver god mening at være medlem af en a-kasse.

Varighed af oplægget: 20-30 min.

BOOK OS TIL ET OPLÆG - HELT GRATIS

Vi holder oplæg både for hold og for en hel årgang på din studieretning. Meget gerne i samarbejde med de studerende og uddannelsesstedet. Vi kommer ud i hele landet og holder oplæg på både dansk og engelsk.

Så kontakt os for et besøg uanset, om du er studerende eller ansat på et uddannelsessted. Kontakt os på tlf.: 7013 1312 for at høre mere. Vi glæder os til at besøge din skole.

BOOK OS TIL ET OPLÆG - HELT GRATIS