Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

Billede af: Kim Vadskær

VI SKAL SAMARBEJDE OM AT FÅ OPSAGTE HURTIGT I JOB

A-kasseforsøget og FTFa’s arbejde med at få opsagte medlemmer hurtigt i job var et af de store emner, da FTFa’s delegeretmøde løb af stablen på Axelborg i København og via livestream den 29. oktober. Som a-kasse er FTFa medlemmernes direkte vej til et nyt job. Og står det til formanden for FTFa, Steen Lund Olsen, skal a-kasserne have ansvaret for at få de ledige i arbejde fra start. Derfor skal a-kassen bestå eksamen i det såkaldte a-kasseforsøg. Det understregede han fra talerstolen på FTFa’s delegeretmøde torsdag.

Faglige organisationer - 29. oktober 2020 - Camilla Bech Hornung

Med a-kasseforsøget har FTFa og 9 andre a-kasser eneansvaret for de ledige medlemmer de første tre måneder. De ledige skal altså ikke også møde op på jobcenteret i den periode.

”Vi er glade for at tage ansvaret for at få de ledige medlemmer i arbejde – også efter forsøget er slut,” lød det fra Steen Lund Olsen.

Fokus på opsagte medlemmer

Eksamen består FTFa bl.a. ved at få opsagte medlemmer i job allerede i løbet af deres opsigelsesperiode. Men her har a-kassen brug for de faglige organisationer:

”Når I (de faglige organisationer, red.) møder de medlemmer, skal I minde dem om, at de kan tage fat i FTFa og få en sparrings-samtale, der kickstarter deres jobsøgning allerede i opsigelsesperioden. De behøver jo ikke at søge job fra dag 1 i opsigelsesperioden, men de skal afklares hurtigst muligt, så de ved, i hvilken retning de nu skal gå,” sagde formanden og slog fast:

”Jo tidligere jobsøgningen starter, jo hurtigere kommer medlemmerne i arbejde. I flere tilfælde vil vi helt kunne undgå, at medlemmet kommer på dagpenge.”

3 ønsker til ministeren

Med til delegeretmødet var også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Han holdt tale via livestream.

I talen satte han et par ord på corona-situationen, men han kom også ind på a-kasseforsøget og digitale samtaler med de ledige. For ministeren spiller a-kasserne en central rolle i at hjælpe de ledige medlemmer godt videre i job. Derfor har han også store forhåbninger til a-kasseforsøget, fortalte han.

Netop a-kassernes ansvar i fremtiden blev han efterfølgende spurgt ind til, da der var mulighed for at stille spørgsmål. Ligesom han blev spurgt ind til kompensationsgraden.

Efter ministerens tale nåede Steen Lund Olsen at give ham et takkekort og 3 ønsker med på vejen:

På takkekortet står der: Tak, fordi opholdskravet blev afskaffet.

Og de tre ønsker lyder:

1) Dagpengenes kompensationsgrad skal op.

2) FTFa tager med glæde ansvaret for at få de ledige medlemmer i arbejde – også efter a-kasseforsøget er slut.

3) Muligheden for at kunne holde digitale samtaler med medlemmerne skal være permanent, så vi kan supplere vores arbejde med de ledige.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...