Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

HISTORISK SEJR FOR FTFa OG CAU: SAS-ANSATTE PÅ ORLOV, DER BOR UDEN FOR DANMARK, KAN FÅ DAGPENGE

A-kassernes klagemyndighed, CKA (Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring), trækker ekstraordinært deres afgørelse fra den 3. juli 2020 tilbage efter klage fra FTFa og Cabin Attendants Union (CAU), der er de SAS-ansattes faglige organisation. Det betyder, at SAS-ansatte på orlov kan få dagpenge i Danmark, selvom de bor i Sverige eller Norge.

Arbejdsliv - 28. juli 2020 - Lene Søemod

Ca. 200 medlemmer kan nu alligevel få dagpenge i Danmark, selvom de tidligere på måneden fik et afslag på deres ansøgning om dagpenge.

Det drejer sig om SAS-ansatte, der i forbindelse med massefyringerne har valgt en 2-årig orlov uden løn, og som er bosat i Sverige og Norge.

Grunden til, at de alligevel kan få dagpenge i Danmark er, at CKA har valgt at omstøde deres tidligere afgørelse efter pres fra FTFa:

”Vi er utroligt lettede på vores medlemmers vegne. De har været igennem et helt urimeligt forløb, og derfor er den nye afgørelse en kæmpe sejr,” fortæller Lars Toft Simonsen, juridisk chef i FTFa.

CKA’s beslutning kommer som kulminationen på ugevis af dialog:

”Vi har hele vejen igennem været lodret uenige i CKA’s vejledende anvisninger, og kæmpet for at de skulle omstøde deres afgørelse. Det har vi gjort gennem dialog med CKA, hvor vi har fremlagt juridisk præcedens for, hvorfor vi mente, at vores medlemmer blev frarøvet deres rettigheder helt uretmæssigt. CAU har i samarbejde med os sågar involveret Beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, der aktivt er gået ind i sagen. Efter flere ugers tovtrækkeri er det med den allerstørste glæde, at vi her til morges modtog CKA’s nye anvisninger,” siger Lars Toft Simonsen.

Historisk ny afgørelse

Det er langt fra hverdagskost, at CKA omstøder deres afgørelse, som de har gjort i sagen om SAS-ansatte. Faktisk mindes FTFa’s juridiske chef, Lars Toft Simonsen, ikke, at det er sket tidligere:

”Jeg har ikke oplevet lignende i mine 17 år i a-kassebranchen, så ud over vi mener, at skiftet er helt efter bogen, så er i dag en stor dag for medlemmerne,” afslutter Lars Toft Simonsen, der har været en af de bærende kræfter i FTFa’s klageproces.

FTFa kontakter alle SAS-medlemmer, der har været berørt af CKA’s tidligere afgørelse.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...