Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

NYT SAMARBEJDE MELLEM KF OG FTFa GIVER EN BEDRE A-KASSE FOR KONSTRUKTØRER

FTFa og Konstruktørforeningen har i flere år haft et tæt samarbejde. Det bliver nu styrket med initiativet ’Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa’.

Faglige organisationer - 20. august 2020 - Camilla Bech Hornung

Den 17. august 2017 lancerede FTFa og Konstruktørforeningen ’Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa’. Den nye platform giver de fælles medlemmer en samlet indgang til både fagforening og a-kasse.

Konstruktørforeningens a-kasse rummer blandt andet en fælles telefonomstilling, en fælles digital indmeldelse og adgang til a-kassen fra KF.dk.

”KF har i mange år samarbejdet med a-kassen FTFa og anbefaler i forvejen denne a-kasse til bygningskonstruktørerne, fordi vi ønsker, at konstruktørerne er dagpengeforsikret i den a-kasse, der er bedst for dem. Det er uden tvivl FTFa, som med mere en 10.000 bygningskonstruktører blandt medlemmerne kender konstruktørerne og deres udfordringer i arbejdslivet bedst. Med den fælles platform er jeg sikker på, at vi kan give vores medlemmer en endnu bedre service, fordi de nu kun skal henvende sig et sted,” siger KF’s formand Gert Johansen i en pressemeddelelse.

Han forklarer også, at der ligger en signalværdi bag initiativet:

”Vi ønsker at fortælle, at KF og FTFa er et stærkt og godt valg af fagforening og a-kasse, når man er uddannet bygningskonstruktør. Samtidig ønsker vi også at sende et signal til kommende medlemmer om, at KF og Konstruktørforeningens a-kasse samarbejder på samme måde som andre fagforeninger og a-kasser, der ifølge lovgivningen skal være adskilte og ikke må samkøre oplysninger uden samtykke.”

FTFa er stadig a-kasse for 145.000 medlemmer

Selvom den nye platform knytter konstruktørerne endnu tættere på FTFa, så er a-kassen stadig relevant for alle faggrupper.

”FTFa samarbejder med et stort antal faglige organisationer, der anbefaler os som a-kasse. Det gode samarbejde fortsætter, men der er plads til forskelligheder i samarbejdet, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu styrker samarbejdet med KF, så vores fælles konstruktør-medlemmer oplever endnu bedre sammenhæng – hvad enten de har brug for dagpenge eller anden sparring,” forklarer Mads Kromann Fog, konstitueret direktør i FTFa.

 

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...