Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

10 SITUATIONER HVOR JOBMAKKER KAN HJÆLPE DIG

Er du typen, der er perfektionistisk og bruger for lang tid på din ansøgning? Er du typen, der vil prøve dig af i en ny branche? Eller er du nybegynderen, der ikke har skrevet en ansøgning i 20 år? Vores job- og karriererådgiver Martin Nielsen har samlet 10 situationer, hvor kunstig intelligens med fordel kan hjælpe dig med at skrive din ansøgning og øge dine chancer for at komme til samtale.

Jobsøgning - 04. juli 2023 - Camilla Bech Hornung

Job- og karriererådgiver Martin Nielsen taler hver dag med medlemmer, der søger nyt job. Og så arbejder han med kunstig intelligens. Her er hans 10 bud på situationer, hvor du med fordel kan bruge Jobmakker til at skrive første udkast til din ansøgning:


1 Du er perfektionistisk

Måske bruger du for meget tid på at skrive en ansøgning. Når du bruger Jobmakker, vil du spare tid - særligt i startfasen - ved at få den til at skrive første udkast til dig.


2 Du er nybegynder

Hvis du skal til at skrive din første ansøgning, eller hvis det er det længe siden, du har skrevet en ansøgning sidst, så får du en kickstart på jobsøgningen, når du bruger Jobmakker. Man skriver ikke ansøgninger på samme måde i dag, som man gjorde for 20 år siden.


3 Du vil skifte branche

Du ved godt, hvordan du skriver en ansøgning til et job i din branche. Men det er svært at skrive til arbejdsgivere i en ny branche, fordi man typisk skal gøre det på en anden måde. Jobmakker kan vise dig, hvordan du kan bruge dine kompetencer i et job i en ny branche.


4 Du søger uopfordret

Giv Jobmakker dele af dit cv og nogle stikord (fx 5-10 arbejdsopgaver, som du forestiller dig du skal lave hos virksomheden), og så får du et udgangspunkt for en tekst, du kan sende til arbejdsgiveren.


5 Du er ikke flydende på dansk

I nogle lande er der tradition for at indlede ansøgningen med ”to whom it may concern”, ligesom ansøgningen beskriver alt det, man har lavet indtil nu. Sådan gør vi ikke herhjemme. Jobmakker giver inspiration til, hvordan man skriver ansøgninger i Danmark både ift. skrivestil, opsætning og grammatik.


6 Du er IT forskrækket

Du er ikke en haj til ny teknologi, men Jobmakker er virkelig simpel. Så hvis du går og er nysgerrig på, hvad kunstig intelligens kan, så kan du nemt prøve det med Jobmakker.

7 Du mangler sproglig kreativitet

Skriver du lidt stift og bruger kancellisprog? Jobmakker er mere fri og åben i sin tone – det kan inspirere nogle. Det kan også være, at du har en ansøgning, som du har brugt mange gange, og kan ikke rigtig se, hvordan du kan gøre det anderledes. Jobmakker kan give nyt perspektiv og inspiration.

8 Du er ordblind eller har brug for en hånd med tegnsætning

Jobmakker har styr på grammatikken og kan hjælpe dig, så manglende kommaer eller ord, der er stavet forkert, ikke forstyrrer, når arbejdsgiver læser din ansøgning.

9 Du har travlt

Du har et job eller måske er du i din opsigelsesperiode. Du ser et spændende jobopslag, men du har travlt, så jobopslaget ligger på skrivebordet indtil ansøgningsfristen er udløbet. Her kan Jobmakker hjælpe til at få ansøgningen skrevet.


10 Du har svært ved at sætte ord på dig selv

Hvis det kniber med at fremhæve dig selv og dine relevante kompetencer, så prøv Jobmakker. For den har ingen problemer med det.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...