Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

JOBMAKKER FÅR JOBSØGERE TIL SAMTALER

4 ud af 10 kommer til jobsamtale på baggrund af en ansøgning, som Jobmakker har hjulpet med at skrive. Det viser en undersøgelse, som FTFa har lavet blandt et udsnit af medlemmerne, der har brugt Jobmakker.

Jobsøgning - 06. juli 2023 - Camilla Bech Hornung

Sæt dit cv ind. Sæt så det stillingsopslag ind, du gerne vil søge. Klik på ”Lav ansøgning” og vupti; på et øjeblik skriver Jobmakker et udkast til din ansøgning, som du kan arbejde videre med. Den øvelse har knap 20.000 mennesker lavet de seneste to måneder, siden FTFa lancerede Jobmakker i starten af maj.

En af dem er Maria Larsen. Hun var på udkig efter et nyt arbejde, da hun hørte om Jobmakker.

”Jeg var skeptisk i starten, fordi det område, jeg arbejder med, er det sociale område. Så kunne den finde ud af at få de mere bløde værdier og personlige kompetencer frem i en ansøgning? Jeg blev vældig positivt overrasket,” fortæller hun og uddyber:

”Jeg kan godt være meget perfektionistisk, når jeg skal skrive jobansøgninger. Så det kan godt tage rigtig lang tid. Det (at bruge Jobmakker, red.) lettede processen, og gjorde det mindre tidskrævende. I stedet for at jeg skulle sidde og opfinde den dybe tallerken, så gav Jobmakker mig et fundament for, hvordan jeg kunne formulere det, jeg kan, i en ansøgning. Det var en inspiration til, hvad der kunne stå, og så kunne jeg selv omskrive det.”

Fra ansøgning til samtale

I en rundspørge blandt et udsnit af medlemmerne, der har brugt Jobmakker, siger 4 ud af 10, at de er kommet til jobsamtale på baggrund af en ansøgning, som Jobmakker har hjulpet med. Samtidig synes 3 ud af 4, at Jobmakker laver mindst lige så gode ansøgninger, som dem selv. Halvdelen mener faktisk, at Jobmakker skriver bedre ansøgninger, end de selv kan.

Den kunne simpelthen skrive relevante sætninger i forhold til jobbet. Sprogligt og indholdsmæssigt gav det mening. Den gav en god introduktion og havde fokus på de kerneopgaver, der var i jobopslaget. Maria Larsen

Men hun understreger også, at det er vigtigt at tjekke, hvad Jobmakker skriver.

”Der var et par gange, hvor jeg synes, den havde kopieret lidt for meget fra jobopslaget. Og på et tidspunkt skrev den, at jeg havde erfaring som familiebehandler, som ikke var rigtigt. I stedet kunne jeg så selv skrive, at jeg havde erfaring med pårørende samtaler. Det er vigtigt at holde øje, så man ikke kommer til at sælge sig selv for noget, man ikke kan,” siger hun.

Maria Larsen kom til jobsamtale på baggrund af den ansøgning, hun skrev sammen med Jobmakker. Hun fik også jobbet.

1.000 ansøgninger om dagen

Jobmakker tager altid udgangspunkt i det konkrete stillingsopslag og det, du skriver i cv’et. Derfor kan du nemt lave flere bud på ansøgninger, hvis du ændrer i det, du sætter ind i Jobmakker. Det er der flere, der gør. I snit skriver Jobmakker nemlig 1.000 ansøgninger om dagen.

Martin Nielsen er job- og karriererådgiver i FTFa, og han taler ofte med medlemmerne om Jobmakker.

Det her er en mulighed, som folk har lyst til at prøve af. Dem jeg taler med om Jobmakker er generelt positive og nysgerrige. Martin Nielsen

Han uddyber:

”Jeg synes, at Jobmakker laver et rigtig godt og spændende første udkast. Den giver et afsæt. Den skriver ikke en komplet ansøgning. Så du er nødt til at vurdere indholdet og eksempelvis selv skrive din motivation og konkrete eksempler på arbejdsopgaver ind i ansøgningen.”

Maria Larsen brugte Jobmakker, fordi hun ellers ville bruge enormt lang tid på at komme i gang med ansøgningen. Men der er mange andre situationer, hvor Jobmakker også kan være en hjælp.

Her giver Martin Nielsen 10 eksempler >>

Maria Larsen er et opdigtet navn, da hun gerne vil være anonym af hensyn til sit nye job som familiebehandler. FTFa er bekendt med hendes rigtige navn.

 

Hvad er Jobmakker?
Jobmakker bruge kunstig intelligens til at skrive et udkast til din ansøgning på baggrund af dit cv og et stillingsopslag. Find Jobmakker her

Om undersøgelsen
I juni 2023 foretog FTFa’s analyseafdeling en evaluering blandt medlemmer, der har givet samtykke ifm. Jobmakker. Evalueringen blev sendt ud til ca. 2.100 medlemmer, og der er kommet 273 besvarelser. Udover at spørge ind til medlemmernes oplevelse af Jobmakker, fik medlemmerne også mulighed for at give forslag til at forbedre brugen af Jobmakker.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...