Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

Billede af: Caspian Christiansen

VILJE OG DE RIGTIGE KOMPETENCER GAV HENRIK NYT JOB

Da Henrik Brink som 64-årig blev ledig, var det sværere end han forventede at komme i betragtning til et nyt job. Men han lærte, at kompetencer vægter højere end alder, at et cv ikke skal stritte i forskellige retninger, og at det kræver en indsats at lande et nyt job. Efter kun fire måneder som jobsøgende havde han igen et job at stå op til.

Jobsøgning - 02. maj 2023 - Camilla Bech Hornung

”Jeg kan bare godt lide at gå på arbejde. Jeg kan godt lide at være nyttig. Det holder mig i gang.”

Sådan siger 65-årige Henrik Brink i dag. Siden han var 20 år gammel, har han arbejdet i en bank med forskellige arbejdsopgaver. Som 59-årig blev hans stilling nedlagt. Kort efter startede han hos en ny arbejdsgiver. Da lysene i lagkagen talte 61, hjalp hans netværk ham igen hurtigt til et nyt job. Men da han i februar sidste år igen stod uden job – nu som 64-årig – ringede han til a-kassen FTFa.

”Jeg har været medlem i 31 år, så jeg ringede til dem for at høre, hvad de mon kunne hjælpe mig med. Og kort tid efter bliver jeg inviteret til at deltage i Udsyn & Ambitioner,” fortæller Henrik Brink.

Udsyn & Ambitioner er et særligt forløb for ledige medlemmer, der er +50 år.

Jeg synes det var sværere, end jeg havde forventet at komme i betragtning til et nyt job. Men jeg oplevede ikke min alder som en udfordring, da jeg var i Udsyn og Ambitioner. For her var fokus et andet sted, det var på mine kompetencer Henrik Brink

Han uddyber:

”Det handler om, at hvis du kan noget som den virksomhed du kontakter har brug for, så betyder din alder ikke noget.”

Skriv cv på en ny måde

Da Henrik startede i Udsyn & Ambitioner satte han sig for at gøre alt hvad han kunne for at få et nyt job.

”Jeg er proaktiv og struktureret som person. Så jeg sagde til Søren (jobrådgiver i FTFa, red.), at jeg ville være hans mønster-ledige. Jeg forsøgte at få mest mulig ud af de møder og netværk, jeg deltog i. Hver gang Søren og jeg mødtes, gav vi hinanden lektier for,” forklarer Henrik Brink.

En af de ting, de arbejdede med, var Henriks cv.

Inden jeg blev ledig, havde jeg opfattelsen af, at mit cv på fire sider var tip top. Men jeg fandt ud af, at en appetizer på en side var mest rigtigt for mig. Dem, der kigger på det, har nemlig ikke så lang tid. Der er lidt Tinder over det, man swiper bare til højre eller venstre Henrik Brink

Han uddyber:

”Jeg troede også, at et cv beskrev alt det, jeg har lavet og opnået. Men jeg lærte, at cv’et også skal tilpasses lidt fra gang til gang. Der skal ikke stå noget i det, som stritter i en gal retning i forhold til det job, du søger.”

Ring til virksomhederne

Udover at optimere cv’et gik Henrik Brink systematisk til værks og lavede en liste over alle de virksomheder, han godt kunne tænke sig at arbejde hos. Bruttolisten i Excel-arket var på 27.

”Jeg tog så tre ad gangen og fokuserede på dem,” fortæller han.

Helt konkret greb han telefonen og ringede til virksomhederne.

”Min indstilling er, at her står jeg, jeg har ingenting, og så ringer jeg, og så ser jeg, hvad jeg står med bagefter. Det pirrer mig. Det er en balancegang, for man kan godt være pain in the ass, men så længe man har respekt for den andens tid, er det ok,” siger Henrik Brink og forklarer, hvordan han forbereder sig før et opkald:

”Jeg kigger virksomheden i kortene, kigger på websitet hvor mange ansatte de er, hvor de har kontorer henne, og jeg læser deres nyheder om, at de måske snart skal i gang med et spændende projekt. Bagefter kigger jeg på LinkedIn efter, om jeg mon kender nogle fra virksomheden. Og så bruger jeg den viden og mine referencer til at opbygge kontakten.”

Husk dit drive

Henriks vedholdenhed og indsats for at holde sig interesseret i ny viden viste sig at være vejen til hans nye job. En af de virksomheder, der besøgte deltagerne i Udsyn & Ambitioner, var nemlig et vikarbureau, der tilbød et 4 måneders vikariat hos Nordea, der matchede Henrik Brinks kompetencer.

”Jeg faldt så godt ind i rollen, at det første vikariat blev til endnu et vikariat, denne gang ansat direkte hos Nordea på et projekt,” siger han.

Og spørger du Henrik, hvilket råd han gerne vil give andre, der i dag står i samme situation, som han selv stod i sidste år, er svaret klart:

Dit eget drive skal du ikke underkende. Uden det kommer du ingen vegne. Som jobsøgende skal du finde ud af, hvad du kan, og hvad du har lyst til. Og så lade være med at stille for mange forhindringer op for sig selv. Og så er det vigtigt at holde sig interesseret i ny viden og interessant for virksomheden. Man skal ikke forlade sig på, at det man lærte i 80’erne stadig holder Henrik Brink

Henrik Brink arbejder i dag hos Nordea.

Læs mere om projektet og se hvor hurtigt deltagerne kommer godt videre i job >>

 

UDSYN & AMBITIONER

Det er et forløb i a-kassen FTFa, som er målrettet ledige medlemmer fra finansbranchen. Deltagerne er alle over 50 år. Der er særligt tre ting, der er omdrejningspunktet i forløbet:

  1. Deltagerne får en personlig jobrådgiver, der løbende giver individuel sparring.
  2. Deltagerne bliver en del af et fællesskab inkl. oplæg af ligesindede. Det giver båd motivation og faglige input fra branchen.
  3. Deltagerne møder virksomheder – potentielle arbejdsgivere.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...