Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

3 TRENDS FRA JOBMARKEDET

Jobmarkedet står aldrig stille. Derfor ændrer præmisserne sig også, når du søger videre i dit arbejdsliv. Her kommenterer jobrådgiver Svetlana Vinogradova på tre udvalgte trends fra ballisagers seneste, store rekrutteringsanalyse.

Jobsøgning - 07. december 2022 - Lene Søemod

1. LinkedIn har overhalet det fysiske netværk

”Det var på høje tide. Generelt ser vi en udvikling, der går ud på forenkling, og det er LinkedIn et klasseeksempel på. Engang skulle du holde styr på de visitkort, du fik igennem årene, men på LinkedIn kan du holde alle dine kontakter samlet. Det betyder, du ikke behøver anstrenge dig for at udvide og samle dit netværk. Som recruiter er det også nemmere at lave søgninger, når du skal finde kandidater. Så at LinkedIn har overhalet det fysiske netværk er for mig at se så naturligt, som det kan være.”
Ballisagers rekrutteringsanalyse viser, at 59 % af virksomhederne bruger LinkedIn, når de rekrutterer. 57 % bruger netværk.

2. Du behøver kun at matche med 80% af stillingsopslaget

”Min første tanke er faktisk, at 80 % er for meget. Det kan sagtens være meget mindre, du matcher. Jeg vil sige, at lever du op til 25-30 % af jobopslaget, er det rimeligt at søge. Hvis man kigger på jobopslag i dag, så er 1/3 af de efterspurgte kompetencer nogle snævre faglige områder, mens 2/3 er sociale, bløde kompetencer. Efter corona er den faglige 1/3 endda blevet præget af bløde kompetencer som netværk, at argumentere og overbevise. Virksomheder skal hele tiden tilpasse sig, så de vil i højere grad efterspørge kompetencer som læring og åbenhed.”
Ballisagers rekrutteringsanalyse viser, at virksomhederne fik 79 % af stillingsopslagets ønsker opfyldt ved deres seneste annoncerede rekruttering.

3. Kemi er vigtigere end faglighed til jobsamtalen

”Faglighed er klart vigtigt, men jeg tænker, det er rigtigt, at kemi er vigtigere. Kemi er personlig interaktion, og at være tilpas i situationen så du langt bedre kan give udtryk for dine faglige kompetencer. Føler du ikke kemien, kan du ikke folde dig selv ud. Arbejdsgiveren vil også tage bedre imod dit budskab, når I er på bølgelængde. Og måske ligefrem tilgive dig ting, som du mangler. På arbejdspladsen er kemi endnu vigtigere, for der har det betydning for, hvor godt du vil passe ind i teamet. Du kan bidrage med mange styrker, men du skal også kunne spille sammen med orkestret. Derfor er kemi enormt vigtigt for at falde ind i den større mosaik, hvor du kan lykkes godt individuelt og sammen.” 
Ballisagers rekrutteringsanalyse viser, at 80 % af virksomhederne svarer, at kemien er afgørende, når vurderer kandidaterne op mod hinanden. 20 % svarer, at de faglige kompetencer er mest afgørende.

VIL DU LÆSE MERE OM JOBMARKEDETS TRENDS?

Vi har hentet tallene fra balligsagers rekrutteringsanalyse. Du kan hente hele ballisagers rekrutteringsanalysen her.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...