Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

NU KAN DU SELV VÆLGE, HVORDAN VI SKAL MØDES

Nu kan du som ledigt medlem selv vælge, om du vil mødes med jobrådgiverne fra a-kassen over telefon, videoopkald eller fysisk på vores kontorer i hele landet.

Ledig - 03. maj 2023 - Camilla Bech Hornung

I marts blev det muligt rent lovgivningsmæssigt at holde digitale samtaler. For dig, der er ledig og medlem af FTFa, betyder det, at de samtaler, du skal have mens du er ledig, kan foregå over telefon, video eller ved fysisk fremmøde.

Muligheden for at kunne holde digitale samtaler har længe været debatteret af politikere og aktører på beskæftigelsesområdet. Ligesom formen har været afprøvet både under og i kølvandet på coronanedlukningen.

Siden coronatiden har vi opgraderet vores evner til at holde digitale samtaler. Vi har gjort os gode erfaringer og fået etableret velfungerende systemer. Samtidig ved vi, at mange medlemmer er glade for den digitale samtale. Mads Kromann Fog

Mads Kromann Fog er vicedirektør i FTFa. Han peger på nogle klare fordele ved at mødes digitalt:

”Der er ingen tvivl om, at det er enklere og hurtigere for medlemmet at mødes med en af vores jobrådgivere digitalt, når man ikke skal bruge tid på transport. Samtidig kan dialogen måske endda blive endnu bedre, når der ikke står et fysisk skrivebord imellem medlem og jobrådgiver.”

Du kan vælge imellem tre mødeformer

Ifølge lovgivningen skal den første samtale med a-kassen stadig være fysisk. Men derefter er der frit valg. I FTFa har vi valgt at lade det være op til dig som medlem at bestemme, hvordan du foretrækker at mødes med os. Det betyder, at når du skal ind og booke samtale nummer to, så kan du vælge imellem tre forskellige former:

  • Videomøde
  • Telefonisk
  • Fysisk fremmøde

Mange medlemmer foretrækker digitale løsninger

I en ny undersøgelse har vi spurgt vores medlemmer indtil deres digitale adfærd og præferencer. Her fortæller ¾ at de helst vil bruge digitale løsninger, mens ¼ er mest til fysisk fremmøde.

”Der er ingen tvivl om, at mange af vores medlemmer foretrækker at bruge de digitale muligheder, der er. Men vi skal stadig huske på, at der er forskel på vores medlemmers præferencer – for nogle vil fysisk fremmøde være den bedste løsning. Og det imødekommer vi netop her ved at stille både en fysisk, telefonisk og digital samtaleform til rådighed,” understreger Mads Kromann Fog.

Hos FTFa er det ikke kun samtalerne, der kan holdes digitalt. Som medlem kan du også deltage i en lang række forskellige webinarer, så du kan få inspiration til at komme godt videre i arbejdslivet uanset, hvor du er i landet.

Se alle vores webinarer her

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...