Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

MED MÅLRETTET SPARRING FRA A-KASSEN FIK DINAH SIT FØRSTE JOB

Lige færdig med studierne oplevede Dinah Black, at der var rigtig mange ansøgere til de ledige stillinger. Men samtaler og sparring med FTFa’s jobrådgiver Steen Stampe gav hende de rigtige redskaber til at komme godt igennem jobsamtalen. I dag har hun fået en stilling som socialrådgiver.

Ledig - 04. februar 2021 - Peder Bjerge

”Det gik op for mig, at med Corona var der ikke så mange stillinger at søge som socialrådgiver, som der tidligere havde været i Østjylland.”

Da Dinah Black stod færdiguddannet, mærkede hun med det samme, at det bestemt ikke var nemt at få et arbejde som socialrådgiver.

Der var rigtigt mange om buddet. Når jeg søgte, fik jeg at vide, at der var 50 eller 80 ansøgere til en stilling. Jeg tror endda, at jeg en gang fik et auto-svar om, at der havde været 120 ansøgere. Så hvorfor skulle de vælge mig? Dinah Black

Drømmen om at komme til at bruge sin uddannelse syntes dengang meget langt væk. Selv efter Dinah Black havde brugt så mange kræfter på at finde og gennemføre den uddannelse, der var det helt rigtige for hende.

Her kunne jeg hjælpe folk

Da hun var yngre, ville hun først gerne være politibetjent. Men da hun var til et informationsmøde om uddannelsen, fik hun at vide, at tog hun en uddannelse som socialrådgiver, ville det øge hendes chancer for at komme ind på politiskolen.

”Senere kom jeg frem til, at socialrådgiver var et mere positivt ladet job, hvor man ikke skulle ud for at fange en masse forbrydere. Her kunne man hjælpe folk i stedet for. Så jeg søgte ind på uddannelsen for at se, om det var noget for mig. Og det var det så,” siger hun med et lille smil i stemmen.

I sommeren 2018 blev Dinah Black færdig som socialrådgiver. Derefter tog hun kandidatuddannelsen Socialt Arbejde på Aalborg Universitet, som hun gjorde færdig i sommeren sidste år. Men at få det første job syntes svært at komme i nærheden af.

”Jeg syntes, at jeg havde mange odds imod mig. Jeg var nygift og i den alder, hvor jeg måske kunne begynde at overveje at få børn. Måske skulle jeg have mere i løn, fordi jeg har en kandidatuddannelse. Ovenikøbet har jeg heller ikke så meget erfaring.”

Hjælpen var bare rigtig god

Efter selv at have forsøgt sig med at søge flere stillinger, henvendte Dinah Black sig til FTFa’s kontor i Aarhus. Hun havde fundet ud af, at hun som jobsøgende kunne få hjælp til at formulere ansøgning og cv. Og hun overvejede, om hun måske også kunne også få hjælp til, hvordan hun bedst kunne håndtere den jobsamtale, hun netop var blevet tilkaldt til.

”Jeg ville gerne have noget mere målrettet sparring på det at søge job. Steen Stampe, som hjalp mig, var bare rigtig god. Han tog sig god tid. Og han var god til at opmuntre mig, samtidig med at han kom med konstruktiv kritik.”

Steen Stampe husker udmærket sine samtaler med Dinah Black, hvor han arbejdede på at klæde hende så godt på som muligt til hendes jobsamtale.

”Vi har mange nyuddannede som Dinah, og som oftest er de blot nervøse over, hvordan jobsamtalen nu forløber. Her er det vores opgave at få dem til at falde til ro, så de ikke tænker på det som en eksamen. Man skal huske, at det er en ligeværdig samtale, hvor begge parter kan sige nej. Det ændrede mind-set alene kan give en vis ro hos vores medlemmer under en jobsamtale,” siger han.

Fik stillingen til sidst

Ifølge Steen Stampe har FTFa gode erfaringer med den form for sparring, også i forhold til nyuddannede socialrådgivere, hvor der er særligt mange jobsøgende på markedet. Også for Dinah Black viste forberedelserne sammen med Steen Stampe at give gevinst.

”Jeg brugte mange af hans råd under samtalen. Til sidst spurgte jeg til, om de havde nogle forbehold, som jeg kunne nå at afkræfte, inden de skulle beslutte sig. Og samme dag blev jeg ringet op og tilbudt den stilling, jeg var interesseret i,” siger hun.

Når Dinah Black skal se tilbage på forløbet, er hun ikke i tvivl om, at samtalerne med Steen Stampe havde stor betydning.

 

Det betød rigtig meget at have en person udefra til at sparre med. Dinah Black

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...