Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

JULEFROKOST FOR LEDIGE UDLØSER HAPPY HORMONES

27-årige Lisa Marie Becht Rojas deltog for nyligt i FTFa’ s julefrokost for jobsøgende. For hende var arrangementet en fantastisk mulighed for at møde andre i samme situation, hente inspiration og få ny energi.

Ledig - 14. december 2022 - Charlotte Lange

Da Lisa Marie Becht Rojas læste invitationen til FTFa’s julefrokost, var hun først skeptisk. Hun havde været jobsøgende i fem måneder og et julearrangement kun for ledige, var ikke lige dét, hun tænkte, der kunne bringe hende tættere på et job. Men hun blev nysgerrig på, hvad en julefrokost hos a-kassen gik ud på og takkede ja til invitationen.

Morgenen den 24. november ankom Lisa Marie Becht Rojas alene til FTF’s julepyntede lokaler i Snorresgade i København. Hun kendte ingen af de andre 85 gæster, som også skulle til julefrokost.

"Jeg træder ind i et rum, hvor jeg ikke kender nogen, og det er en smule skræmmende. Men hurtigt begynder vi at snakke og grine sammen. Vi ved, hvorfor vi er her, og vi gemmer os ikke, og det er en særlig måde at møde nye mennesker," siger Lisa Marie Becht Rojas.

Mix af flæskesteg, teater og jobsamtale

Ud over en frokost med klassisk julemad og snak over bordene bød dagen på faglige oplæg. I år var temaet jobsamtalen. Forumteater stod for at facilitere løjerne, hvor to skuespillere gennemspillede forskellige fiktive jobsamtaler, som gæsterne debatterede, kommenterede og stillede forbedringsforslag til undervejs. Humøret og engagement var højt.

Lisa Marie Becht Rojas var imponeret over energien blandt gæsterne, og hun oplevede, at der var en gensidig forståelse og respekt for hinanden, som var helt unik.

Arrangementet handler om at motivere hinanden og vide, du ikke er alene, som er virkelig rart. Det er rart at opleve, at man ikke er alene, men at vi alle kan noget. Vi er alle motiveret, og vi er alle i samme båd. Det er en god følelse. Lisa Marie Becht Rojas

Lisa Marie Becht Rojas, som søger arbejde inden for film-og tv-branchen. Hun roser FTFa for konceptet, og hun er glad for, at hun valgte at deltage og investere tid i at møde nye mennesker.

"FTFa har gjort en kæmpe indsats for at inspirere os, og lært os, på en sjov måde, hvordan man kan forbedre ens jobsamtale og ansøgningsproces og bruge vores netværk på nye måder. Jeg har fået nye perspektiver, og jeg er tanket op med masser af happy hormones, og det er så dejligt," siger Lisa Marie Becht Rojas, inden hun smilende sætter kurs mod garderoben.

Julefrokosten for ledige er kommet for at blive

Det er niende gang, FTFa holder julefrokost for ledige medlemmer. Som jobsøgende er der ikke udsigt til julefrokost med kollegerne, og derfor skaber FTFa gerne rammerne for, at medlemmerne alligevel kan fejre julen i hyggeligt selskab.

Arrangementet er en kombination af socialt samvær, tradition, god mad og fagligt, relevant indhold. I år er det jobsamtalen, der er i fokus.

Det glæder Anne Rasmussen, Job og Karrierechef i FTFa, at arrangementet er så attraktivt for medlemmerne – både socialt og fagligt.

"Vores julefrokost i FTFa er bygget op om fysisk fremmøde, hvor man kommer hinanden ved, og får inspiration til og nye perspektiver på jobsøgningen. Jeg tror, vi rammer et basalt behov for at hygge sig med andre mennesker i den mørke tid, og det er dejligt at se, at det vores medlemmer tager så godt imod arrangementet, og der er god energi og så mange smil og grin," siger Anne Rasmussen.

Igen i år blev pladserne til julefrokosten i København revet væk. Arrangementet blev traditionen tro også holdt i Århus, Odense og Aalborg.

Lisa Marie Becht Rojas taler engelsk. Citaterne er derfor oversat til dansk.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...