Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

MED JOBMAKKER BLIVER JOBSØGNING NEMMERE OG MERE LIGE FOR ANSØGERNE

Når danskerne bruger Jobmakker og dermed kunstig intelligens til at skrive første udkast af deres ansøgning, bliver processen nemmere. Det svarer 65 % af brugerne i en ny undersøgelse. For halvdelen bliver kvaliteten af ansøgningerne forbedret, mens 53 % bliver mere motiveret.

Jobsøgning - 12. december 2023 - Camilla Bech Hornung

Du sidder derhjemme og stirrer på en blank side i Word. Du skal i gang med at skrive en ansøgning. Den skal være målrettet det konkrete job, du søger. Den skal vise din motivation for at arbejde hos lige præcis den pågældende virksomhed. Den skal vise dine personlige- og faglige kompetencer. Og gerne ved at bruge konkrete eksempler, der nemt kan overføres til de nye arbejdsopgaver.

Jeg synes, det er svært at skrive om sig selv. At finde alle de her superlativer som man skal bruge. Så det er ikke altid, at motivationen er den største. Men Jobmakker kan lave et udkast, og når man er i gang, så er det nemmere at fortsætte. På den måde er det en kickstarter til at søge job. Finn Nielsen

Det fortæller 45-årige Finn Nielsen. Han brugte Jobmakker for første gang i september, da han kom hjem fra velkomstmødet i sin a-kasse, FTFa.

"Ansøgninger skal jo være målrettede, og det kan godt blive uoverskueligt, for hvad skal jeg lige lægge vægt på for at få jobbet? Det hjælper Jobmakker med at vise. Så er man ikke på bar bund, og så er det nemmere at komme i gang med at skrive," uddyber han og pointerer også:

"Der er ingen tvivl om, at man skal personliggøre og tilrette udkastet. Jobmakker er også jubeloptimist, vil jeg kalde det, man skal lige tilrette nogle ting og korrigere den en gang imellem."

Jobsøgning er blevet nemmere

Finn Nielsen er langt fra den eneste, der har fået nemmere ved at søge job. I en ny undersøgelse har FTFa spurgt brugerne om, hvad de har fået ud af at bruge Jobmakker.

Her svarer 65 %, at processen bliver nemmere. 53 % bliver mere motiverede, og for 51 % bliver kvaliteten af ansøgningerne forbedret. Men for personer, der selv mener, at de har skriftlige udfordringer, gør Jobmakker en endnu større forskel. Her gør Jobmakker ansøgningsprocessen nemmere for 81 %, mens 65 % oplever højere kvalitet i ansøgninger, og 61 % får øget motivation og selvsikkerhed.

"Der er mange jobs, hvor det at være skriftligt stærk ikke er en forudsætning for at varetage jobbet, men alligevel er det et kriterie for at søge jobbet, fordi du skal skrive en ansøgning. Det kan betyde, at arbejdsgivere misser nogle i den bunke, de vælger fra. Mange er hammerdygtige til andet end lige det at skrive en ansøgning. For mig at se, har der været et behov for hjælp til at lave ansøgninger, og netop det gør Jobmakker, så det nu er mere lige for alle," siger Steen Lund Olsen, der er formand for a-kassen FTFa.

Siden Jobmakker så dagens lys i maj 2023, har den været flittigt brugt. På et halvt år har den skrevet mere end 150.000 udkast til ansøgninger.

Flere samtaler og nye jobs

Udover at gøre selve jobsøgningsprocessen mere overskuelig, bidrager Jobmakker også til, at hver femte (21 %) bliver inviteret til flere jobsamtaler sammenlignet med før, de brugte Jobmakker.

Samtidig har 14 % af brugerne landet et job på baggrund af en ansøgning, som Jobmakker har hjulpet med. Det vil sige, at Jobmakker har bidraget til, at 2.289 personer har fået nyt job i perioden maj til november 2023.

Finn Nielsen er et af de medlemmer, der er kommet til samtale på baggrund af en ansøgning, som Jobmakker har hjulpet med. Han fik også jobbet.

For mig blev det at skulle skrive ansøgninger mere overskueligt. Det var godt, at den (Jobmakker, red.) kom nu. Finn Nielsen

I dag arbejder han som Fleet Manager.

Det glæder Steen Lund Olsen:

"For alle os, der er optaget af at få folk tilbage i arbejde, og for alle de jobsøgere, der vil godt videre til et nyt job, gør Jobmakker en stor forskel. Alle jobsøgere kan gøre brug af værktøjet 24 syv - de er uafhængige af tid og sted."

Og til spørgsmålet om, hvordan kunstig intelligens kommer til at ændre måden, vi søger job på, svarer FTFa's formand:

"Hvis ansøgerne bruger kunstig intelligens, og arbejdsgiverne bruger kunstig intelligens til at screene og udvælge kandidater, så er spørgsmålet på sigt, om der overhovedet skal skrives ansøgninger i fremtiden? Jeg tror, at vi kommer til at stå med cv'et som det vigtigste papir, ligesom mødet og jobsamtalen bliver mere vigtig."

 

Hvad er Jobmakker?

Jobmakker er et jobsøgningsværktøj, der bruger kunstig intelligens til på et øjeblik at skrive et udkast til din ansøgning. Det gør den på baggrund af dit cv og stillingsopslag.

Jobmakker giver også feedback på din ansøgning, ligesom den kan give dig bud på tre af dine personlige og faglige kompetencer.

Jobmakker er udviklet af a-kassen FTFa og blev lanceret i maj 2023. Jobmakker er gratis at bruge for medlemmer af FTFa, og kan også bruges af alle andre, hvis man oplyser navn, e-mail og telefonnummer.

Prøv Jobmakker her

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er lavet af FTFa i november 2023. I spørgeskemaundersøgelsen, som er sendt ud via e-mail, er der indsamlet 1.003 besvarelser, hvilket giver en svarprocent på 7,5.

Se hele undersøgelsen her

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...