Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

THEA FIK EN SPARRINGSPARTNER - DET FØRTE TIL NYT JOB

I knapt et halvt år sendte Thea Frank ansøgninger og cv’er afsted til forskellige virksomheder uden at blive kaldt til samtale. Hun manglede en sparringspartner, der kunne få hende øverst i bunken. Det fik hun hos FTFa. Og efter at have målrettet sit cv og forberedt sig til tænderne på samtalen var et nyt job i hus.

Jobsøgning - 22. august 2022 - Camilla Bech Hornung

En junidag så Thea Frank en ledig stilling hos Dansk Hørecenter. Den var lige hende. Hun havde den relevante erfaring og en klar motivation for lige netop det job.

”Jeg er vokset op med en far, der gradvist har mistet hørelsen. Derfor ved jeg, hvordan det er at være pårørende til det handicap, som høretab er. Og jeg kan sætte mig ind i de ting, der sker, når man mister hørelsen,” fortæller Thea Frank.

Men med mange afslag i bagagen og arbejdsgivere, der ikke vender tilbage, måtte hun gøre noget andet, end hun plejede. Så hun tog kontakt til FTFa’s 24-timers sparring, som er en service til alle medlemmer, hvor de kan sparre med en jobrådgiver om en konkret stilling, ansøgning og cv.

”Når der er gået så lang tid uden at blive kaldt til samtale, og når markedet tilmed er så godt, så bliver jeg usikker. Mit selvværd dykker, når jeg ikke hører noget. Jeg manglede simpelthen en sparringspartner, der var professionel, som kunne hjælpe mig. Jeg har været glad for at bruge 24T før, og denne gang havnede jeg hos Jens Dinsen, og der var en kanon kemi,” siger hun og uddyber:

Jeg synes selv, at jeg havde en god ansøgning. Og det bekræftede Jens mig i. Det gjorde, at jeg fik troen tilbage på mig selv. Den gode professionelle sparring, jeg fik, med et strejf af humor og god tid, det gav mig en tro på, at det her skal jeg nok klare. Thea Frank

 

Lugede ud i cv’et

Sammen med Jens Dinsen, der er job- og karrierecoach, fik Thea målrettet sit cv. Det er nemlig det, som arbejdsgiverne læser først.

”En arbejdsgiver bruger typisk mellem 30 sekunder og 2 minutter på at læse dit cv. Derfor skal du være drønende skarp og give dem det, de efterspørger,” forklarer Jens og peger på tre ting, du med fordel kan gøre:

  • Brug overskrifter i dit cv
  • Sæt billede på
  • Brug bullets til at fremhæve dine vigtigste kompetencer

Disse råd brugte Thea.

”Jeg bruger nok 10 timer på at lave cv og ansøgning, så det er frustrerende, når arbejdsgiver kun bruger kort tid på at læse det. Det, der gjorde mig usikker var, at jeg gerne ville have, at de læste ansøgningen først. Men vi lavede et kronologisk cv. Vi slettede en masse ting, der ikke var relevante for jobbet, og vi foldede de relevante ting ud, så det blev mere overskueligt.”

Det virkede. Thea blev kaldt til jobsamtale.

Øv dig på dine svar til jobsamtalen

Jens Dinsen anbefalede også Thea at forberede sig godt på jobsamtalen.

”Hvis du har noget, du er usikker på, så har du mulighed for at øve dig, så du har dine svar parat. Lad være med at kaste dig ud i lange forklaringer, men lyt efter hvad det egentlig er, som arbejdsgiver spørger om,” råder Jens Dinsen.

En af de ting, Thea øvede sig på, var svaret på, hvorfor hun ikke længere var på sin tidligere arbejdsplads, ligesom hun i løbet af samtalen sørgede for at fremhæve sit mål om at have tilfredse kunder, når de gik ud af butiksdøren.

”Selvfølgelig var jeg nervøs og spændt inden samtalen. Men jeg sagde til mig selv, at det var dem, der gerne ville se mig. Så skulle det nok gå. Jeg blev også rolig af at have øvet jobsamtalen med Jens,” husker Thea.

Afslag blev til nyoprettet stilling

Forberedelsen gav pote. Thea havde gjort et så godt indtryk på arbejdsgiver, at selvom hun ikke fik tilbudt den stilling, hun søgte, ringede arbejdsgiver efter 14-dage og tilbød hende en nyoprettet stilling som salgs- og service assistent hos Dansk Hørecenter.

Jeg har rent faktisk fundet et job, der passer til mig Thea Frank

”Jeg har rent faktisk fundet et job, der passer til mig,” siger en glad Thea Frank, der starter i sit nye job til september.

Hvis hun skulle give et godt råd til andre i samme situation, er hun ikke i tvivl om, hvad det ville være:

”Bliv ved med at tro på dig selv. Der er jobs derude også til dig. Jeg ville anbefale a-kassen til andre, og jeg har hele tiden følt, at jeg er blevet hjulpet.”

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...