BERITH MISTEDE SIT JOB OG FIK HJÆLP TIL EFTERUDDANNELSE
Efter en knæoperation ville Berith Mortensen gerne tilbage på arbejdsmarkedet. Men som 64-årig viste det sig at være svært at få et nyt arbejde. Et tilbud om hjælp fra FTFa har gjort det muligt for hende at få den nødvendige efteruddannelse, der skal være adgangsbilletten til et nyt job som folkeskolelærer.
Ledig - 24. september 2020 - Peder Bjerge
En lang sygemelding betød, at Berith Mortensen mistede sit job som folkeskolelærer.
”Efter jeg havde været gennem en knæoperation, hvor jeg havde fået et nyt knæ, mistede jeg mit job. Så jeg henvendte mig til FTFa for at få hjælp til at finde et nyt arbejde,” siger hun.
Da Berith Mortensen da var fyldt 64 år, fik hun et tilbud om et forløb for arbejdsløse, der havde passeret de 50 år, en alder, hvor det kan være sværere end ellers med at komme ind på arbejdsmarkedet.
”Man kan blive sorteret fra på grund af alder. Man kan også blive sorteret fra, fordi man ikke lige har de faglige kompetencer, som der er brug for den skole. Når det gælder folkeskolelærer søger man specifikt efter en matematiklærer, en dansklærer eller, hvad man nu skal bruge. Samtidig er der mange om buddet. På de skoler, som var så søde at svare på mine ansøgninger, var der minimum 25 ansøgninger til en stilling. Og er man som jeg fyldt 64 år, kan man let blive sorteret fra,” siger hun.
Slipper for at rende forskellige steder hen
Den udfordring skulle tilbuddet fra FTFa gerne hjælpe Berith Mortensen med at komme ud over. I løbet af de otte uger, forløbet varede, var Berith Mortensen sammen med andre, som var i samme situation. Her havde hun en række individuelle samtaler med folk fra jobcenteret og FTFa.
”Netop fordi det er et samlet forløb, slipper man for at skulle rende flere steder hen til forskellige møder. Det er jo meget praktisk for mig som borger, at det foregår sammen med jobcenteret og FTFa, Fordi det er jobcenteret skal tage stilling til om man kan bevilge penge til efteruddannelse,” siger Berith Mortensen.
Hendes indtryk var, at forløbet fungerede godt med individuel coaching og hjælp til at skrive jobansøgninger.
”I mine samtaler med FTFa’s rådgivere fandt vi frem til, at det nok var en god ide, hvis jeg uddannede mig inden for endnu et linjefag, nemlig matematik, som der er stor efterspørgsel efter” siger Berith Mortensen. I forvejen har hun linjefag i historie, samfundsfag og madkundskab.
Det kunne ikke blive bedre
Mens hun er i færd med at efteruddanne sig inden for matematik, sendte hun fem ansøgninger til fem skoler for at blive vikar.
Dagen efter havde hun et job som vikar. En stilling som forhåbentlig kan blive til en fast stilling, når hun er færdig med sin efteruddannelse.
”Jeg får rigtigt mange vikartimer, fordi jeg som lærer kan gå ind og overtage hele undervisningsforløb. Så jeg håber da, at de på et tidspunkt finder ud af, at der også er plads til mig. Så lige nu kan det ikke blive bedre,” slutter Berith Mortensen.