Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

MARTIN FIK MEDLEM I JOB PÅ EN DAG

Da et kommunalt storkøkken akut stod og manglede en medarbejder, trådte karrierecoach Martin Nielsen til og fandt en vikar på kun én dag.

Jobsøgning - 17. februar 2020 - Lene Søemod

Ernæringsassistenter er en faggruppe, der er rift om. Alligevel lykkedes det FTFa’s rekrutteringskonsulent, Martin Nielsen, at bemande netop sådan et vikariat på få timer.

Fra Martin Nielsen får den første opringning fra køkkenlederen af et kommunalt storkøkken, til stillingen er besat, går der 3-4 timer.

Den hurtigste rekruttering

Det er ikke alene, den hurtigste rekruttering, Martin Nielsen har stået for i løbet af sine 12 år som rekrutteringskonsulent hos FTFa.

Det er tilmed også en rekruttering inden for et område, hvor det er vanskelligt at finde arbejdskraft.

”Ernæringsassistenter er der utrolig stor efterspørgsel efter, og i Fåborg-Midtfyn Kommune, hvor storkøkkenet ligger, er der ikke ret mange ledige ernæringsassistenter. Det gjorde rekrutteringen sværere, fordi jeg primært ledte efter et ledigt medlem, da køkkenlederen skulle have vikariatet bemandet så hurtigt som muligt.”

Flere lykketræf på samme tid

For at en rekruttering til en stilling med høj beskæftigelse kan komme i hus på så kort tid, er der brug for en smule held. Det var der heldigvis til stede den dag.

Da Martin Nielsen skrev sine søgestrenge ind i FTFa Jobindex, fik han en stor håndfuld kandidater frem. Dem skrev han med det samme til og opfordrede dem til at søge jobbet.

Et andet lykketræf var, at da et af medlemmerne læste stillingopslaget igennem, vakte et navn i opslaget genkendelse:

”Tilfældigvis kendte et af medlemmerne lidt til arbejdspladsen og til lederen af køkkenet. Hun tog derfor selv direkte kontakt til køkkenlederen.”

Derfra gik det stærkt. Allerede kort tid efter frokost ringede køkkenlederen tilbage til Martin Nielsen og fortalte, at hun havde ansat FTFa’s medlem.

Tilfredshed hos medlem og arbejdsgiver

Martin Nielsen var derfor ikke overrasket, da medlemmet skrev et tak til ham og glad fortalte, at hun havde fået jobbet, som han havde opfordret hende til at søge.

”Køkkenlederen vidste godt, at det var en svær stilling at finde medarbejdere til, så derfor var det en stor glæde at kunne gøre både medlem og arbejdsgiver glade. Og at vise over for arbejdsgiveren, at det nytter noget at ringe til FTFa i sådan en situation,” fortæller Martin Nielsen.

Medlemmet, der startede i vikariatet, er efterfølgende blevet fastansat.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...