Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

HEIDIE VAR INTERN ANSØGER: LOBBYARBEJDE OG FORBEREDELSE GJORDE FORSKELLEN

På papiret var Heidie Fredensborg bagud på point, da hun søgte jobbet som vejleder. Hun manglede nemligen vejlederuddannelse. Men ved at bruge sin viden om arbejdspladsenog sparring fra a-kassen, landede hun alligevel drømmejobbet i januar.

Jobsøgning - 03. juni 2019 - Lene Søemod

Hjertebanken og nervøsitet. Det var de følelser, Heidie Fredensborgstod med, inden hun gik ned ad gangen, hvor et ansættelsesudvalg ventede på hende. Hun skulle til jobsamtale på sit drømmejob som vejleder. Heidie kendte godt dem, der sad på den anden side af bordet, for som intern ansøger havde Heidie mødt dem alle sammen før. Men inden Heidie kom så langt som til jobsamtalen, var et større benarbejde gået forud:

”Jeg søgte jobbet på lige vilkår med de andre ansøgere, og på en måde følte jeg, at der var ekstra meget på spil. Det gjaldt ikke kun det, som for mig var et drømmejob, for jeg kendte dem, jeg søgte jobbet hos, så jeg ville være ekstra godt forberedt. Jeg havde særligt den udfordring at få styr på ansøgningen, især fordi jeg ikke havde den uddannelse, de ønskede,” husker Heidie.

Havde ikke papir på sine kompetencer

Som forberedelse mødtes Heidie med Jens Dinsen, der er karrierecoach i FTFa, for at tale sig ind på, hvad hun skulle lægge vægt på i ansøgningen. For at kompensere for den manglende vejlederuddannelse lagde Heidie og Jens en masse krudt i at finde ud af, hvad hun i stedet havde at byde ind med:

”Vi talte meget om, hvilke kompetencer jeg havde i mit daværende job som underviser, og hvordan jeg kunne bruge dem i det nye job. Fx var jeg vant til at tale med folk og være opsøgende, så det lagde jeg stor vægt på i ansøgningen,” fortæller Heidie, der også brugte sit netværk i virksomheden til at lave det, hun kalder lobbyarbejde:

”Jeg talte med en kollega fra den afdeling, jeg søgte ind i. Hun kunne fortælle mig endnu mere om jobbet, end der stod i opslaget, og end jeg havde lært igennem mit samarbejde med hende. Og så hjalp hun mig med nogle gode råd til, hvordan mine personlige kompetencer passede til stillingen og i teamet,” fortæller Heidie med taknemmelighed i stemmen.

Heidie startede i jobbet som vejleder hos CSV Odense den 1. januar 2019.

Heidies bedste råd, hvis du søger en intern stilling

1. Lav lobbyarbejde – Tag en uformel snak med nogle kolleger om jobbeskrivelsen, opgaverne og hvad du kan bidrage med. Det betyder, at du er mere synlig for dine kolleger og næste chef.

2. Skriv dine budskaber ned – Til jobsamtalen må din nervøsitet ikke fylde. Jeg fik sagt det, jeg ville sige, fordi jeg havde skrevet det ned inden.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...