Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

AMALIE FIK JOBBET VED AT FORTÆLLE CHEFEN, HVILKEN FORKSEL HUN KUNNE GØRE

Jagten på jobbet gav Amalie Duus de Paula et knæk i selvværdet og ondt i maven. Derfor regnede hun ikke med at få jobbet, da hun for første gang på knap 6 måneder blev kaldt til jobsamtale. Men en peptalk fra a-kassen og konkrete råd til, hvordan hun fortalte chefen om alt det, hun kunne bidrage med, ændrede hendes mindset. Dagen efter var jobbet i hus.

Medlemshistorier - 01. april 2019 - Camilla Bech Hornung

Da Amalie Duus de Paula i sommer flyttede hjem til Danmark efter nogle år i udlandet, drømte hun om endelig at komme til at arbejde med hendes fag: Psykomotorisk terapi.

Men det var ikke ligeså let, som hun troede.

”Jeg manglede erfaring, og jeg havde en titel som psykomotorisk terapeut, som kun få ved, hvad er. Jeg blev ikke kaldt til nogle samtaler. Overhovedet. Det var sindssygt hårdt. Jeg fik lavt selvværd og blev rigtig ked af det. Til sidst fik jeg helt ondt i maven bare af at skrive en ansøgning,” husker Amalie, da hun tænker tilbage på de knap seks måneder, hvor hun var ledig.

Hun søgte alle stillinger, som ledte efter en medarbejder med pædagogisk grunduddannelse. Hun søgte uopfordret, ringede ud og søgte vikarstillinger.

Jobsamtale uden forventninger

Så da telefonen en dag ringer, og lederen fra et bosted i Aarhus er i røret og inviterer Amalie til jobsamtale, er hun både overrasket og glad.

”Uanset hvordan samtalen ville gå, følte jeg, at jeg allerede havde vundet lidt. Men jeg havde så lav selvtillid på det tidspunkt, at jeg ikke forventede at få jobbet,” fortæller Amalie.

Heldigvis skulle hun få dage før samtalen til møde med karrierecoach Maria Suhr Bay fra FTFa.

Peptalk: Du er den bedste kandidat

Maria gav Amalie en peptalk.

"Du skal tro på, at du er den bedste kandidat. Går du ind ad døren med selvtillid, signalerer dit kropssprog, din mimik og dine øjne, at du vil det her job,” var ét af Maria Suhr Bays budskaber i peptalken.

Hun forklarer, at du kan få mere selvtillid ved at forberede dig på, hvad dine spidskompetencer er.

Udvælg på forhånd to-tre af dine spidskompetencer, som arbejdsgiveren skal ansætte dig på baggrund af. Til jobsamtalen skal du så kunne forklare, hvordan du rent praktisk arbejder med dine spidskompetencer og målrette dem til de opgaver, som arbejdsgiveren efterspørger,” forklarer Maria. Maria Suhr Bay

Amalie forberedte sig på at fortælle arbejdsgiveren, hvordan beboerne på bostedet kunne nyde godt af at have en psykomotorisk terapeut ansat. Fx kan en psykomotorisk terapeut hjælpe beboere, som har svært ved at styre deres følelser, med øvelser, hvor de bruger kroppen til at sænke stress-følelsen og komme ned i affekt.

”Efter mødet med Maria fik jeg ændret mit mindset til at tro på, at jeg havde noget at byde på, som de andre kandidater ikke havde. Maria kendte mit fag. Jeg havde lige pludselig en allieret, der kunne give mig mere skarp sparring,” siger Amalie og forklarer, at alt det, hun kunne tilbyde, viste sig at være noget, bostedet ikke kunne tilbyde i forvejen.

Dagen efter jobsamtalen ringede Amalies telefon med beskeden: Jobbet var hendes.

30% mere energi

En jobjagt på knap seks måneder kan tage pusten fra de fleste. Amalie bevarede motivationen ved løbende at få sparring fra hendes a-kasse og netværk.

”A-kassen hjalp mig med helt konkrete ideer til næste skridt, så jeg ikke havde alle muligheder i verden. Det, der gav mig energi, var de helt konkrete muligheder, jeg fik. Fx en jobåbning eller et telefonnummer på en person, jeg kunne ringe til. Hver gang der var de her små oplevelser, fik jeg lige 30% mere energi og tro på, at det nok skulle lade sig gøre,” forklarer Amalie og uddyber:

Jeg satte hele tiden mig selv skakmat, for hver gang jeg havde en idé, fandt jeg også en grund til, hvorfor jeg alligevel ikke kunne søge jobbet. Jeg prøvede at beskytte mig selv mod afslag. Derfor var det godt med nogle professionelle, der gav mig en konkret plan for min jobsøgning. Amalie

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...