Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

ET GODT NETVÆRK GAV 62-ÅRIGE KARIN MOD TIL AT GÅ NYE VEJE

Da Karin Scholkmann blev ledig efter 30 år i finansbranchen, sørgede hun for at bruge netværket omkring sig. Det hjalp hende til at finde modet til at søge jobs, hun ikke troede, hun kunne.

Jobsøgning - 25. april 2018 - Camilla Bech Hornung

Da Karin Scholkmann stoppede i finansbranchen efter 30 år, var det både en skræmmende omvæltning og en mulighed for at prøve noget nyt. Hun stod uden job, efterløn eller papir på sine kompetencer. Med sig havde Karin dog en gammel uddannelse som klinikassistent.

”Jeg havde ikke et formelt bevis på mine kompetencer – jeg havde jo bare arbejdet mig gennem branchen. Så jeg var bekymret for, hvad der skulle blive af mig,” husker Karin, da hun tænker tilbage på den dag, hun stoppede i banken.

Derfor var planen at søge stillinger, som mindede om hendes gamle job; en regnskabsfunktion. Men hun blev ikke kaldt til nogen jobsamtaler.

Brug menneskene omkring dig

For at bevare gejsten sørgede Karin for at være opsøgende. Hun fik blandt andet støtte og motivation hos FTFa, jobcentret og andre ledige i netværksorganisationen Senior Erhverv.

”Når jeg fx var nede i kulkælderen efter 10 jobafslag og kom til møde i FTFa, gik jeg altid optimistisk derfra. I Senior Erhverv mødte jeg andre, som var i samme situation som mig. Vi var fire piger på 50+, som støttede hinanden, og når det gik godt for én af os, blev vi andre også glade og motiverede. Vi mødes stadigvæk i dag,” siger Karin.

En dag tilbød jobcenteret hende et job i løntilskud som koordinationsmedarbejder.

”Min første tanke var, at det kunne jeg ikke. Så det krævede virkelig mod at sige ja til den stilling. Men jeg endte med at få en succesoplevelse, fordi jeg godt kunne finde ud af et job af mere administrativ karakter. Det gav mig mod til at komme ud af min comfort zone og tro på mig selv,” forklarer Karin.

Så da en af konsulenterne fra jobcenteret banede vejen for et praktikforløb hos en tandlæge, der manglede en klinikassistent, sprang Karin til og tog til jobsamtale.

Vær ikke bange for fine jobtitler

I dag er Karin ikke i tvivl om, hvilket råd hun ville have givet sig selv, dengang regnskabsjobbet i banken skulle skiftes ud:

”I dag ved jeg, at man ikke skal være bange for at søge en stilling, selvom man ikke kan det hele. Mange af kompetencerne kan du lære. Havde jeg dengang vidst, hvad jeg ved i dag, så ville jeg havde søgt uden for regnskabsfunktionerne fra start. Nu har jeg fundet en måde at forene mine kompetencer inden for kontor-, regnskab- og klinikarbejde,” konkluderer Karin og kommer i tanke om et citat, der har givet hende stof til eftertanke:

If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got.


Praktikforløbet hos tandlægen er blevet til et løntilskud, og i maj bliver Karin fastansat.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...