Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

NETVÆRK BANEDE VEJEN TIL AYSELS NYE JOB

Da Aysel Ibicoglu blev ledig, gjorde hun alt for at få et nyt job. Alligevel skulle der gå to år, før jobbet var i hus. Hun ville ønske, at hun havde brugt og plejet sit netværk fra starten.

Ledig - 13. juni 2017 - Camilla Bech Hornung

Vi hører det ofte: Brug dit netværk, hvis du vil have et nyt job. For 34 årige Aysel Ibicoglu giver sætningen mening. Det var nemlig hendes netværk, der endte med at bane vejen til det job, hun har i dag.

Da Aysel Ibicoglu blev fritstillet fra sit job i forsikringsbranchen i 2014, var hun fuld af gå-på-mod. Hun ville ikke være ledig længe. Hun meldte sig på relevante kurser, tog vikarjobs og deltog i alle de møder, hun blev præsenteret for. Hun fik ros for sin ansøgning og sit cv og kom til en række jobsamtaler. Alligevel skulle der gå to år, før drømmejobbet var i hus.

”Jeg troede aldrig, at det ville være så svært at få et job, da jeg bl.a. har flere års erhvervserfaring. Men da jeg fik afslag på afslag, begyndte jeg at undre mig over, hvorfor jeg ikke blev budt velkommen. Jeg kunne simpelthen ikke forbinde den ros jeg fik for mit ansøgningsmateriale med alle afslagene. Så jeg var meget frustreret. Og som mor blev jeg bare endnu mere presset, som månederne gik,” fortæller Aysel Ibicoglu, der husker, hvordan drømmen om et arbejde i forsikringsbranchen gled længere og længere væk.

Mit navn blev hørt

Alligevel holdte Aysel Ibicoglu fast i troen på, at hun en dag ville møde nogle mennesker, der kunne se potentialet i hende. Hun søgte sparring hos både a-kassen FTFa, kommunen og rekrutteringsvirksomheder. Det udvidede hendes netværk.

”Jeg var fast besluttet på ikke at give op. Jeg så på forløbet som en slags eksamination, som krævede en del tålmodighed, og som jeg skulle have veloverstået. Jeg havde efterhånden mødt flere fantastiske mennesker på min vej, som alle gav mig gode råd og bakkede mig op i min jobkamp. De var lige så uforstående som jeg overfor, hvorfor jeg endnu ikke var blevet ansat. Jeg ved, at en af de rekrutteringsvirksomheder, jeg var i forløb hos, ringede ud til firmaer og nævnte mit navn. Hos Topdanmark, hvor jeg fik et afslag efter en jobsamtale, gav de også mit navn videre til en af deres nye afdelinger, der skulle oprettes,” forklarer Aysel og fortsætter:

”En dag afholder Forsikringsforbundet et netværksmøde for folk i forsikringsbranchen, hvor jeg kommer til at sidde til bords med bekendte fra mit tidligere job. En af dem kender til en jobåbning hos Topdanmark og giver mig navnet på lederen. Jeg skriver til lederen på LinkedIn og forslår et kaffemøde. Efterfølgende ringer lederen mig op, fordi hun har hørt mit navn ad flere omgange. Hver gang hun har spurgt efter nogen relevante personer i jobsammenhænge, havde hun hørt mit navn. Så hun sagde i telefonen, at hun bare måtte møde mig.”

Mødet blev til en ansøgning, som blev til en jobsamtale og et fast job som forsikringsrådgiver hos Topdanmark.

”Jeg har virkelig fået øjnene op for vigtigheden af at pleje mit netværk. Det havde jeg slet ikke tænkt på at gøre i mit tidligere job. Jeg er glad for at bl.a. FTFa rådede mig til at dyrke det noget mere. Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker tilbage på processen og er så taknemmelig over, at jeg endelig har landet drømmejobbet,” siger Aysel Ibicoglu.

Nu værdsætter jeg flere ting i hverdagen

Selvom det ikke var en dans på roser at være ledig, er der dog et par gode ting, som Aysel tager med sig.

”Heldigvis holdt jeg fast i troen på mig selv hele vejen igennem. Når jeg nu ser tilbage, har processen lært mig at værdsætte andre ting i hverdagen, som jeg før kunne glemme med et job med 110 km/t. Den her proces har givet mig meget som menneske rent mentalt. Jeg har lært, at man ikke skal tage det hele for givet, men være taknemmelig for det, man har og være forberedt på livets med og modgange. Selvom jeg har haft venner, familie og rådgivere omkring mig, har det været en kamp, jeg skulle tage alene,” forklarer hun.

Bevar roen og tro på dig selv

Spørger vi Aysel Ibicoglu, er der særligt fem råd, som hun gerne vil give videre til andre ledige:

  • Tro på dig selv og vær modig. Mister du troen på dig selv, kommer du ikke langt.
  • Vær åben og imødekommende over for de tilbud, du får. Engagér dig i møder og grib chancen for at møde nye mennesker.
  • Plej dit netværk. Netværk og relationer tager tid at bygge op, så begynd hellere i dag end i morgen. LinkedIn er et godt redskab til det.
  • Inviter relevante personer på kaffemøde. Og sørg for at have researchet på virksomheden inden, du møder op, så du kender virksomhedens værdier.
  • Vær klar på, hvad dine styrker er. Alle mennesker er unikke, og det er din opgave at forklare dem, du møder på din vej, hvordan du er unik.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...