
HUSK RESULTATER OG EKSEMPLER PÅ OPGAVER I DIT CV
Arbejdsgiverne savner ofte at se konkrete resultater i dit cv som ansøger. Det viser en undersøgelse foretaget af Konsulenthuset ballisager. Ifølge Pernille Steen, der er karrierecoach hos FTFa, er det vigtigt at få styr på dit cv, da det kan gøre forskellen på, om du kommer gennem nåleøjet.
Jobsøgning - 06. december 2024 - Tina Yuan Rasmussen
Ifølge Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse viser tidligere analyser, at der i den tidlige del af rekrutteringsprocessen er tendens til, at interessen samler sig om cv’et.
”Dit cv er fundamentet for de fleste arbejdsgiveres indsigt i, hvem du er som kandidat – altså: hvilken erfaring du har, hvad du har bidraget med tidligere, hvad du kan bidrage med hos den nye virksomhed, samt hvad du er drevet af arbejdsmæssigt. Det skal naturligvis være relateret til jobbet, du søger. Det er derfor vigtigt at have et velskrevet cv, fordi det i langt de fleste tilfælde gør forskellen,” siger Pernille Steen.
Sådan styrker du dit cv med resultater og opgaver
I Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalysen svarer 47 % af de adspurgte, at de ofte savner, at kandidaterne beskriver resultater fra tidligere jobs i deres cv.
"Resultater kan med fordel skrives i cv’et i et afsnit efter profilteksten eller under hvert job, ved at udvælge 1-2 resultater. Herefter kan du tilføje en kort prosatekst på en sætning eller to, der beskriver, hvilken indflydelse du har haft på, at resultatet blev som det blev. Dine resultater kan både være kvantitative eller bestå af god feedback. Det vigtigste er, at resultaterne du udvælger, er relevante for jobbet, du søger,” forklarer Pernille Steen.
Beskrivelse af udførte opgaver i cv’et bliver nævnt som det næstmest efterspurgte element, da 46 % af virksomhederne angiver det som en mangel.
”Min anbefaling er maks. 5-7 punkter under hvert arbejdsforhold, og nogle gange kan mindre også gøre det. Det vigtigste er, at de opstillede arbejdsopgaver siger noget om din erfaring samt ansvar og er prioriteret ud fra relevans for jobbet. Nogle gange er det bedre at sortere lidt groft ud i sin opgaveportefølje, da lidt men det helt rigtige, i forhold til relevans, siger mere og står mere skarpt end en omfattende opgavemængde,” siger Pernille Steen.
Vær modig og gå i dialog
Inden du sender din ansøgning afsted, anbefaler Pernille Steen at du går i dialog med arbejdsgiveren, enten ved at ringe eller skrive til dem. Brug samtalen til at forventningsafstemme for at sikre dig, at du søger det rigtige job og for at forstå succeskriterierne for jobbet – altså hvad I sammen skal lykkes med. Her kan to forskellige organisationer have vidt forskellig fokus.
”Det er ikke altid, at virksomheden skriver alt i jobannoncen, og jobs kan være forskellige, selvom kerneopgaverne er de samme. Brug derfor dialog til at afkode, hvad de ønsker sig, og få afklaret, hvad du skal lykkes med i jobbet de første måneder. Svaret kan du bruge til at tydeliggøre i dit cv og i din ansøgning, at du har, hvad de har brug for,” forklarer hun.
Om undersøgelsen
- Undersøgelsen er foretaget af Konsulenthuset ballisager, hvor virksomheder, offentlige organisationer og ledere er blevet spurgt om rekruttering
- Undersøgelsen blev lavet i maj 2024
- 1.122 virksomheder har svaret på undersøgelsen
- Du kan læse hos ballisagers.dk