Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

PIERRE FIK NYT ARBEJDE I EN HELT ANDEN BRANCHE

Efter 35 år i SAS mistede Pierre Lundby Jensen sit arbejde i en alder af 58 år, da corona-pandemien lagde luftfartsindustrien ned over hele verden. I dag har han et nyt arbejde, hvor han kan bruge sine kompetencer i en helt anden branche. Han fik god sparring fra FTFa’s job- og karrierecoach Bettina Drange, der var med til at støtte ham undervejs mod det nye job.

Ledig - 20. maj 2021 - Peder Bjerge

”Det første, der ramte mig, var chokket.”

Pierre Lundby Jensen havde ikke forventet, at han skulle blive ramt af en fyreseddel. Da alle andre i hans afdeling i det skandinaviske flyselskab SAS blev hjemsendt, blev han bedt om være med til at afvikle de sidste opgaver.

”Da alt var afviklet, blev jeg så hjemsendt med lønkompensation i marts sidste år. Lidt efter fik vi at vide, at næsten halvdelen af os skulle afskediges. Vi ville få besked i E-boks den 30. juni sidste år. Jeg regnede egentlig ikke med, at jeg var i fare. Men den morgen frygtede jeg alligevel det værste,” fortæller Pierre Lundby Jensen.

En masse gode år tilbage i mig

Da han så, at der lå en besked fra hans arbejdsgiver i E-boks, stod det klart for ham, at han i en alder af 58 år havde mistet sit job på den arbejdsplads, hvor han netop havde haft 35-års jubilæum.

”Selvfølgelig blev jeg meget skuffet og ked af det efter så mange år,” siger Pierre Lundby Jensen.

Men man kan jo ikke gå rundt og have ondt af sig selv hele tiden. Og selv om jeg havde troet, at jeg skulle være i SAS til, at jeg skulle på pension, var der jo en masse gode år tilbage i mig Pierre Lundby Jensen

Ser man nærmere på hans cv, viser det også en lang række af kompetencer, som ikke alene var opbygget på hans tidligere arbejdsplads i SAS. Ud over sin civile karriere har han også som reserveofficer i flyvevåbnet bl.a. haft ansvar for efteruddannelse af ansatte, lige fra konstabler til generaler.

”Da jeg gik i gang, tænkte jeg: hvad gør jeg nu? Hvilke brancher bliver ikke ramt af hændelser som corona? Mit bud på det var medicinalindustrien. Så jeg tog syv kurser hos Pharmakon (uddannelsescenter, red.) i Hillerød for at forbedre mine muligheder for at komme ind i den branche,” siger Pierre Lundby Jensen.

Skal være relevante ansøgninger

Ud over det gjorde han meget ud af at ”oversætte” sine kompetencer inden for undervisning, fragt og logistik fra SAS og Forsvaret til noget, som var relevant for medicinalvirksomheder. I runde tal tog det ham en halv dag at skrive en ansøgning, så den virkelig passede til lige netop den arbejdsplads, hvor han søgte job.

Pierre meldte sig også til den nationale indsats for at få testet så mange danskere som muligt for COVID-19-smitte. Her kom han ved et tilfælde i kontakt med en virksomhed, der skulle bruge en person med netop hans kompetencer inden for logistik og produktion. Det blev dog ikke til en ansættelse.

Målrettet og dygtig

Det forløb betød, at han blev indkaldt til en halv times samtale i FTFa hos job- og karrierecoach Bettina Drange. I dag indrømmer Pierre Lundby Jensen blankt, at han havde fordomme overfor at skulle den slags.

”Men vi talte sammen i fem kvarter. Hun gav sig virkelig god tid til at lytte. Kort sagt afkræftede Bettina alle mine værste fordomme,” lyder det fra ham. Ifølge Bettina Drange var Pierre Lundby Jensen målrettet og dygtig til at gøre sig relevant overfor mulige arbejdsgivere.

Det er vigtigt at fokusere på det, der virker. Pierre har arbejdet målrettet med både jobstrategi og materiale, og det er afgørende for at lande sit næste job. Står man over for et brancheskift skal det være tydeligt for arbejdsgiver, hvordan man vil sætte sine kompetencer i spil hos dem. Og det var Pierre virkelig god til. Bettina Drange, job- og karrierecoach

Hendes analyse viste sig at være rigtig.

Pierre Lundby Jensen har i dag i en alder af 58 år fået et nyt arbejde, ikke i medicinalbranchen men inden for fødevarebranchen. Gennem hans hustru Helle kom han i kontakt med virksomheden Bon Appetit på Avedøre Holme, der bl.a. leverer færdige måltider til flyselskaber. Her skal han være med til at styre kvaliteten på lageret og på sigt være med til at forbedre logistiksystemerne.

”Min lære er, at man ikke skal underkende værdien af ens netværk, der også for mig viste sig at være afgørende,” siger Pierre Lundby Jensen.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...