Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

FERHAT TOG EN GENVEJ TIL NYT JOB

Ferhat fik sparring af en af FTFa’s karrierecoaches allerede inden, han opsagde sin daværende stilling. Det betød, at han havde god tid til at finpudse sin ansøgning og sit cv og hurtigt kom til jobsamtaler. Faktisk nåede han kun at være ledig i en måned, før et nyt job var i hus.

Ledig - 02. august 2021 - Caspian Christiansen

Jo hurtigere du går i gang med at søge nyt arbejde, jo hurtigere kommer du godt videre. Det tror Ferhat Ilikkan på. Han har nemlig oplevet det på egen krop.

Jo hurtigere du kan få hjælp, jo bedre er det. For mig skabte det overblik over min situation og mine muligheder, at jeg fik hjælp af FTFa tidligt. Allerede en måned før jeg stoppede i banken, var jeg klar med cv og ansøgning. Det var meget betryggende Ferhat Ilikkan

Han kontaktede a-kassen FTFa, fordi han havde lyst til at søge nye udfordringer.
”Jeg ville egentlig først og fremmest høre om mulighederne for lønsikring og spørge ind til dagpengereglerne. Men jeg fik også at vide, at jeg kunne få karrieresparring. Faktisk skulle jeg bruge sparring forud for en jobsamtale, så jeg fik Martin i røret. Og det er jeg virkelig glad for,” fortæller Ferhat.
Martin Nielsen er job- og karrierecoach i FTFa. Han hjælper medlemmer godt videre i deres arbejdsliv – både når de er ledige, men også mens de stadig er i job og vil videre til noget nyt – lige som i Ferhats tilfælde.

Match dine kompetencer til stillingsopslaget
Et af de råd, som Ferhat fik med på vejen var, at han til jobsamtalen skulle sætte fokus på de ting som var relevante for virksomheden at vide i forhold til de arbejdsopgaver, han skulle løse.

”Ved at lave en grundig research var det nemmere for mig at matche mine faglige og personlige kompetencer til stillingsopslaget og på den måde være både konkret og relevant. Jeg ville fx gerne jobbet, fordi jeg har en stor økonomisk viden, og jeg kan lide at arbejde med mennesker og skabe håb for dem. Det er min motivation,” forklarer Ferhat og fortsætter:
”Samtidig hjalp Martin mig med at gøre mit sprog enkelt og fjerne fyldeord i min ansøgning. Det kunne jeg også bruge i samtalen. Han skræddersyede pensummet til at være eksamensrelevant, kan man sige.”

Efter at have være til jobsamtaler hos tre forskellige arbejdspladser kunne Ferhat underskrive hele to nye ansættelseskontrakter.

God forberedelse gav nye muligheder - hurtigere
Ferhat nåede kun at være ledig i en måneds tid inden, han startede i sit nye job, hvor han nu arbejder med økonomisk rådgivning i Københavns Kommune.
”Det kræver naturligvis nogle ressourcer af dig selv, men Martins hjælp har været et godt støtteværktøj for mig. Han har været åben og ærlig over for mig,” siger Ferhat og slutter af:

”Hvis man er åben for at få sparring, så har FTFa værktøjerne der kan hjælpe dig videre – og tage kampen sammen med dig. Og det gjorde Martin med mig Ferhat Ilikkan

Ferhats 3 råd til andre medlemmer:

  1. Jeg vil klart anbefale folk at kontakte FTFa i god tid. Jo hurtigere du kan få hjælp, jo bedre. Det stresser dig meget mindre, fordi du har mere tid til forberedelse. Måske har du 10 ting i din ansøgning, som du så har god tid til at forbedre, inden du kommer på dagpenge.
  2. At skulle søge nyt job kan ske for alle. Vær positiv, og bliv ved med at arbejde for at komme godt videre.
  3. Tro på dig selv, og vær åben over for sparring og ny læring.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...