Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

SOLBRIT FANDT NY MEDARBEJDER PÅ EN TIME

I sommers stod Solbrit Feldbak pludselig og manglede en køkkenassistent til det børnehus, hun er leder for. En time efter FTFa havde slået stillingen op blandt medlemmerne, var der bid.

Ledig - 16. oktober 2020 - Camilla Bech Hornung

Som leder af et børnehus er det Solbrits opgave at sørge for, at der er personale i huset til at passe godt på børnene. Så da køkkenassistenten blev sygemeldt, gjaldt det om at finde en vikar hurtigst muligt.

”Når man har et hus med vuggestuebørn og børnehavebørn, så er det vigtigt, at der er styr på køkkenet. Jeg er selv uddannet pædagog og arbejder inden for det fag, så når jeg skal ansætte nogle uden for mit fag, så er det svært at vide, hvor jeg skal lede,” forklarer Solbrit.

Heldigvis tippede hendes søster om at få hjælp af a-kassen FTFa.

Guld værd

Martin Nielsen er karrierecoach i FTFa. Efter at have talt med Solbrit, lavede han et stillingsopslag blandt FTFa’s medlemmer, der matchede stillingen.

Det gik en time, og så ringede den første. Hun var i bilen tæt på børnehuset, så hun spurgte, om hun ikke lige skulle komme forbi. Hun var frisk, ledig, uddannet og havde relevant erfaring. Vi ansatte hende samme dag. Solbritt Feldbak, leder af et børnehus

Solbrit fortsætter:

”Hun er simpelthen guld for os. Hun er fantastisk med børnene og spørger dem for eksempel, hvad de godt kan lide at spise. Og så laver hun den sunde udgave af livretterne. Det er en succes, at hun kommer med sådan en arbejdsglæde.”

Stillingen blev efterfølgende slået op, og medlemmet gik fra at være vikar til fastansat.

FTFa er mit bindeled

FTFa samarbejder gerne med virksomheder for at finde deres næste medarbejder. Virksomhederne har nemlig ikke altid de nødvendige ressourcer eller viden om, hvor de skal lede efter nye kolleger. Og blandt FTFa’s medlemmer er der mange dygtige kandidater.

”Jeg kunne mærke, at her var der nogle, der kunne hjælpe mig. Det er svært at rekruttere kost- og ernæringsansvarlige, så her var FTFa mit bindeled til nogle, jeg ikke selv kunne få fat i. Det har jeg nu også sagt videre til mine leder-kolleger,” siger Solbrit og slutter af:

Det gik så stærkt. Det var en kæmpe hjælp. FTFa er en fed livline. Solbrit Feldbak

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...