KATRINE VILLE MERE END AT LAVE MAD. HUN VILLE UDVIKLE FØDEVARER
I stedet for selv at stå ved gryderne var det Katrine Højlands drøm at arbejde med at udvikle nye fødevarer. Men det viste sig at være svært at komme i nærheden af de rigtige stillinger. Med coaching fra FTFa kom hun videre til det rigtige job i Arla.
Ledig - 26. marts 2020 - Peder Bjerge
Da Katrine Højland var færdig med sin uddannelse, en professionsbachelor inden for ernæring og sundhed, stod hun overfor valget:
Hvad vil jeg med mit arbejdsliv? Skal jeg stå med gryderne i køkkenet eller er det i virkeligheden noget helt andet, jeg vil bruge min uddannelse til?
Efter at have mærket efter fandt Katrine Højland frem til, at hun allerhelst ville arbejde med at udvikle nye fødevarer til forbrugerne.
Så langt så godt.
Skulle have en helt anden profil
Det viste sig bare, at den karrierevej var vanskeligere at komme ind på end først antaget.
”Desværre var det svært, når jeg søgte jobs. Enten skulle man have en masse erfaring. Og det får man jo kun ved at have arbejdet med området. Eller også skulle jeg have en helt anden profil,” siger Katrine Højland.
Så for at få noget på sit cv, tog hun forskellige jobs som vikar, herunder korte vikariater i institutioner og kantiner.
”Det var noget med at blive ringet op om morgenen, om jeg kunne være der og der. Og så rykkede jeg ellers ud. Det var ikke lige det, jeg havde gået og drømt om, da jeg læste,” siger Katrine Højland.
Coachen var super-god
Efter et stykke tid lykkedes det hende at få foden og resten af kroppen indenfor i en større dansk fødevarevirksomhed, hvor hun skulle opdatere deres emballager. Det var et lille skridt i den rigtige retning, selv om det mere handlede om paragraffer end om fødevarerne.
”Og det var også et vikariat. Så da jeg igen var ledig, fik jeg en karrieresamtale ved FTFa, hvor jeg fik talt med en coach om, hvad det egentlig var for et område, jeg gerne ville arbejde indenfor i fremtiden. Også om hvad det var, jeg kunne, og hvad min motivation var for at ville i den retning,” fortæller Katrine Højland.
Hendes indtryk var, at coachen var dygtig til at spore hende i den rigtige retning.
”Hun var med til at gøre det klart for mig, at hvis jeg ville det her, skulle jeg lægge noget ekstra i det. Man kommer jo ikke sovende til noget som helst,” siger hun.
Gik i tænkeboks
Nogle af forslagene, de diskuterede, var, at Katrine Højland f.eks. kunne tage enkeltfag indenfor relevante fagområder eller ekstra uddannelse inden for projektledelse. Dengang var der dog en række regler, der gjorde det sværere for hende at supplere sin uddannelse. Konsekvensen var, at hun var nødt til enten at betale det meste selv eller begynde forfra med en ny uddannelse.
”Så her gik jeg i tænkeboks for at brygge på, hvad jeg så skulle gøre,” siger hun.
En af de to veje frem mod målet kunne være at læse en overbygningsuddannelse inden for fødevareteknologi på et erhvervsakademi.
Så den uddannelse gik hun i gang med i februar 2016. Undervejs i uddannelsen bliver hun kontaktet af en tidligere studiekammerat, som kendte til et studiejob i Arlas innovationscenter i Brabrand ved Aarhus.
”Jeg kom til samtale, og fik jobbet sideløbende med, at jeg læste. Senere kom jeg i praktik hos Arla. Jeg skrev også min bacheloropgave i samarbejde med Arla. Og allerede inden jeg var færdig med uddannelsen, var jeg blevet ansat på fuld tid i det samme team, hvor jeg havde haft et studenterjob.”
I dag har Katrine Højland fået sit drømmejob som udvikler i Arla-koncernen.