Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

ALIDA TOG EN GENVEJ TIL FAST JOB EFTER STUDIE OG BARSEL

En uventet mail fra Alida Halilovics a-kasse åbnede døren til et vikariat i Kerteminde Kommune. På få dage blev hendes hverdag som ledig byttet ud med vikariatet og efterfølgende en fast stilling som socialrådgiver.

Ledig - 04. marts 2019 - Camilla Bech Hornung

Det er mandag i januar og dag nr. 27 i Alida Halilovics tre måneders vikariat som ydelsessagsbehandler i Kerteminde Kommune. Alida står inde på sin kollegas kontor for at spørge hende til råds omkring en borger. Hun føler uro i kroppen. Hun er spændt på, hvad der sker. Få timer forinden var hun nemlig til jobsamtale på en fast stilling som ydelsessagsbehandler – samme sted, hvor hun er vikar. Pludselig kommer Christel Borg, der er leder af Ungeafdelingen i Kerteminde Kommune, ind ad døren med en nytårsgave. Hun kigger på Alida.

”Vil du gerne have jobbet?”
”Ja!” storsmiler Alida.
”Så er det dit – tillykke.”

I 2015 blev Alida Halilovic udklækket socialrådgiver. De første skridt på arbejdsmarkedet tog hun i et barselsvikariat. Efter et halvt år blev paragrafferne skiftet ud med bleer og babynus gange to. Med to barsler i rap i bagagen startede jagten på et nyt job.

”Jeg var helt bange for, om jeg overhovedet ville få et arbejde. Jeg frygtede, at jeg ikke var den, arbejdsgiverne gik efter, fordi jeg har haft så lang en pause og så lidt erfaring,” husker Alida Halilovic.

Jobjagten havde stået på i tre måneder, da en mail fra hendes a-kasse, FTFa, tikkede ind. Den blev startskuddet til Alidas forvandling fra ledig til vikar på en uge og fra vikar til fastansat på under to måneder.

Samarbejde giver jobmuligheder

Mailen i Alidas indbakke var fra Martin Nielsen, der er karrierecoach i FTFa. For alt imens Alida gik og var bekymret for, om hun nogensinde ville få et job, blev Martin Nielsen ringet op af Christel Borg, som søgte FTFa’s hjælp til at rekruttere en socialrådgiver til et vikariat.

”Vi arbejder sammen med flere arbejdsgivere, fordi vi håber på at kunne skaffe jobmuligheder til vores medlemmer. Vores fokus er at give medlemmerne en ekstra chance og lave det bedste match for arbejdsgiveren. Jeg oplever ofte, at vikariater er en fantastisk mulighed til at komme ind på en arbejdsplads,” understreger Martin Nielsen.

For at finde det rigtige match blandt FTFa’s ledige socialrådgivere, gjorde han tre ting:

  1. Sendte stillingsopslaget ud via FTFa Jobindex, hvor medlemmer selv kan lægge deres cv op og øge chancen for at blive fundet.
  2. Lagde jobbet ind i FTFa’s interne jobportal.
  3. Mailede vikariatet til ca. 50 ledige socialrådgivere i området.

10 medlemmer var interesseret i vikariatet, og Martin Nielsen valgte at sende alle 10 cv’er videre til Christel Borg. Selvom hun egentlig kun søgte én vikar, endte hun med at ansætte to. Hun spottede nemlig Alida Halilovics cv.

”Jeg skulle bruge en vikar til en stilling som beskæftigelsessagsbehandler. Det faldt sammen med, at jeg også skulle slå en fast stilling op til ydelsesområdet. Da jeg læser de cv’er, der kom fra FTFa, ser jeg, at Alida passer til den stilling. Hun var relativt nyuddannet, men havde noget relevant erfaring indenfor ydelsesområdet. Så jeg hev Alida ind i et vikariat i den periode, hvor den faste stilling var slået op. Så det var en sidegevinst at få Alida ansat som vikar,” forklarer Christel Borg.

Skil dig ud med dine kompetencer

Manglende erfaring var ellers Alidas største bekymring.

”Jeg følte, at det var svært at få en fod ind, og at arbejdsgivere hellere ville vælge nogle med erfaring. ’Vi søger en erfaren kollega’, skriver mange i stillingsopslag, og så står man lidt dér og tænker, at man må prøve at tage chancen,” siger hun og er lettet over, at hun tog chancen med vikariatet.

Netop en utilstrækkelig beskrivelse af det faglige match mellem ansøger og job er ifølge 55% af de private og offentlige arbejdsgivere blandt de mest sete mangler i ansøgningen. Det viser konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2018. Martin Nielsen har med sine 11 års erfaring inden for rekruttering et godt råd til nyuddannede socialrådgivere.

”Vis din erfaring fra praktikken og fokusér på de kompetencer, der matcher det konkrete job, du søger. Din erfaring skal træde før det faktum, at du fornylig har afsluttet uddannelsen,” råder han og minder om, at medlemmer kan få sparring på cv og ansøgning inden for 24 timer hos FTFa.

Træk i nye tråde

For nylig spurgte Alida Halilovics veninde, som også er socialrådgiver, hvordan hun fik job så hurtigt. Og ser Alida tilbage på de seneste to måneder, har hun lært et par ting og vil gerne give et råd videre:

Jeg har lært at stole mere på mig selv. Viser du arbejdsgiveren, at du stoler på dig selv, så tør arbejdsgiveren også at stole på dig. Så tag chancer og træk i nogle tråde, som du måske ikke havde tænkt på for eksempel a-kassen. Jeg anede ikke, at den her mulighed fandtes. Alida

Hvert år hjælper FTFa virksomheder med ca. 400 rekrutteringer.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...