Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

VIRKSOMHEDSPRAKTIK SIKREDE SARA JOBBET

Sara Bak Rathmann var bange for, at hun blot ville blive brugt som gratis arbejdskraft i sin virksomhedspraktik. Men praktikken viste sig at være nøglen til et fast job.

Ledig - 27. juni 2019 - Troels Nipper Nielsen

Den danske sommer viste sig fra sin bedste side i mands minde. Så lang og solrig at tørkeindexet gik helt i rødt. Midt i sommervarmen skulle Sara Bak Rathmann til at søge job efter en veloverstået barsel.

Året før blev hun færdig som professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Men sommerens jobmarked for kliniske diætister var lige så tørt som resten af Danmark, og som ledig mødte hun op til sit første intromøde i FTFa.

Nyt syn på virksomhedspraktik

Her fik Sara både sparring og gennemgået sine ansøgninger og cv, men der var stadig tørke i jobsøgningen. Derfor begyndte Sara og hendes jobrådgiver at tale om muligheden for at komme i virksomhedspraktik. Det var dog ikke lige, hvad Sara i første omgang havde forestillet sig:

“Jeg var ikke meget for virksomhedspraktik, fordi jeg var bange for, at min arbejdskraft bare blev udnyttet, eller at jeg ville blive brugt som afløser i otte uger. Men FTFa var meget fokuseret på, at jeg holdt mig i gang. Derfor skrev jeg en praktikansøgning til det kommunale sundhedshus i Ballerup kommune, og heldigvis ville de gerne have mig.”

Praktikken vendte op og ned på Saras syn på virksomhedspraktik.

Jeg fandt jo ud af, at der rent faktisk var flere muligheder, når jeg var i arbejde. Det gav mig meget mere motivation til at komme ud i almindeligt arbejde. Nu var der nogle forventninger til mig og min faglighed, og jeg havde noget at stå op til hver dag. Og ikke mindst fik jeg nogle kolleger, som var meget opmærksomme, og som gjorde rigtig meget for at hjælpe mig videre til et fast arbejde. Sara

Praktikken blev vekslet til fast arbejde

Sara var så heldig, at inden hendes praktik i sundhedshuset var overstået, fik hun tilbud om en ny virksomhedspraktik. Denne gang i Køkken Ballerup, som leverer mad til kommunens plejecentre.

”Køkken Ballerup skrev til mig, fordi jeg allerede havde sendt en praktiksansøgning til dem tidligere. Nu vidste jeg gennem mine kolleger i sundhedscentret, at køkkenet ville slå en stilling op som klinisk diætist. Men der var ansættelsesstop i kommunenåret ud. Så jeg tænkte, at hvis jeg tog praktikken, kunne køkkenet lære mig at kende, indtil at stillingen blev slået op idet nye år.”

Sara fik den nye praktikplads, og da stillingen senere blev slået op søgte hun den, gik til samtaler og fik jobbet.

”Da gik det op for mig, at den investering, jeg havde lavet lige pludselig havde givet et afkast. Virksomhedspraktik har stor værdi, fordi du kan få vigtig erfaring samtidig med, at du kan overraske virksomheden positivt. Samtidig lærer du, hvordan det er at arbejde på en arbejdsplads. Det er helt vildt værdifuldt.”

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...