Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

SÅDAN FIK JOY DRØMMEJOBBET EFTER SYV FORSØG

Selvom Joy Isabel Magnus har specialiseret sig i forsikring, drømte hun om at arbejde i en bank. Syv ansøgninger og syv afslag var tæt på at slå hende ud, men et råd fra en karrierecoach og et opkald til banken endte med en samtale og et skræddersyet job.

Ledig - 03. september 2018 - Camilla Bech Hornung

For fem år siden sendte Joy Isabel Magnus for første gang en ansøgning til Arbejdernes Landsbank. Dengang søgte hun en elevplads. Hun fik afslag og kom i stedet ind i forsikringsbranchen, hvor hun har arbejdet siden. Men drømmen om at blive kunderådgiver i en bank, slap hun aldrig.

”Jeg kunne mærke, at jeg ikke var glad for kun at rådgive kunder over telefon. Jeg drømte om et arbejde med mere personlig kundekontakt, og hvor arbejdstiderne passede bedre til et liv med en lille dreng. I fem år har jeg villet arbejde i Arbejdernes Landsbank, fordi jeg tiltales af arbejdsopgaverne, sammenholdet og deres værdier,” fortæller 27-årige Joy.

Men efter syv ansøgninger med efterfølgende afslag var hun ved at miste modet. Inden hun afskrev banken helt, bookede hun en samtale med en karrierecoach fra FTFa.

”Jeg søgte job i øst og vest, inden jeg kom til karrierecoaching, men egentlig vidste jeg jo godt, hvad jeg ville. Jeg vidste bare ikke, hvordan jeg kom derhen. Det havde jeg brug for inspiration til,” forklarer Joy.

Opringningen til arbejdsgiveren

Karrierecoachen rådede Joy til at ringe til HR-konsulenten, som havde givet hende afslag, og spørge ind til, hvad der egentlig skulle til for at blive kaldt til samtale hos dem.

”Da jeg ringer, sidder HR-konsulenten tilfældigvis med mit cv i hånden, fordi jeg havde en ansøgning ude, jeg endnu ikke havde fået svar på. Hun var ikke i tvivl om, at jeg virkelig gerne ville arbejde hos dem, men hun havde svært ved at finde den rette stilling til mig,” siger Joy og forklarer, at hun har speciale inden for forsikring og derfor mangler teoretisk viden om produkterne i banken.

At hun matchede på personlighed, var banken ikke længere i tvivl om.

”De havde tidligere været bekymrede for, at jeg kom til at kede mig som kunderådgiver i en bank, fordi jeg er meget kreativ i min fritid. Jeg kører motorcykel og spiller musik. Men jeg fik forklaret, at jeg søger et job, hvor jeg kan fordybe mig i noget, netop fordi jeg er så kreativ i min fritid.”

Skræddersyet job og uddannelse

Da Joy lægger røret på, har hun en samtale i kalenderen. Samtalen går godt, og da telefonen ringer nogle dage efter, får Joy denne besked fra HR-konsulenten:

”Hun fortæller mig, at de vil gøre noget, de aldrig har gjort før. De laver simpelthen et skræddersyet uddannelsesforløb til mig, så jeg sideløbende med mit arbejde kan tage de moduler, jeg ikke har haft før, og lære om bankens produkter. Efter seks måneder er jeg så klar til at arbejde som kunderådgiver for personalet i banken i stedet for i serviceafdelingen, hvor jeg er startet,” fortæller Joy.

Vær proaktiv og tro på dig selv

Det giver pote at blive ved med at tage skridt henimod det, du drømmer om, mener Joy:

”Er der et bestemt sted, du virkelig gerne vil arbejde, så vær proaktiv. Når du er det, viser du nemlig, at du virkelig er interesseret i virksomheden,” siger hun og kommer med et par eksempler på, hvad du kan gøre:

”Du kan fx ringe til arbejdsgiveren, hvis du har noget relevant at spørge om – altså noget, der ikke allerede står i jobannoncen. Og benyt dig af FTFa’s tilbud fx møde med en karrierecoach eller cv-sparring, selvom du er i job. Jeg var selv tæt på at give op og tænkte, at Arbejdernes Landsbank ikke ville have mig. Havde jeg ikke fået hjælp af FTFa’s karrierecoach, var jeg stoppet med at søge job hos dem.”

Joy startede hos Arbejdernes Landsbank i august 2018.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...