Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

EVNEN TIL AT VILLE, GIVER EVNEN TIL AT KUNNE

For nyligt landede Ruth Tønning sit drømmejob, selvom hun havde en anden profil end den, virksomheden søgte. Det lykkedes hende ved at fremhæve sine kompetencer gennem arbejdsopgaver frem for sin uddannelse.

Ledig - 23. februar 2018 - Camilla Bech Hornung

På en tilfældig tur med bussen for mange år siden kiggede en kvinde på Ruth Tønning og sagde: ”Husk, at evnen til at ville, giver evnen til at kunne.” Lige præcis den dag var Ruth på vej til eksamen, som endte med at gå godt. Lige siden har hun båret sætningen videre som sit mantra.

Sidste år fik Ruth og hendes kolleger i SKAT at vide, at en stor omorganisering er på vej. Det betyder, at hendes nu gamle stilling hos Motor i SKAT flytter fra Aarhus til Aalborg. Selv bor hun i Silkeborg, godt 100 km fra Aalborg.

”Da jeg så stillingsopslaget hos Skatteankestyrelsens motorafdeling i Silkeborg, vidste jeg, at det her kunne være mit drømmejob. Men jeg tænkte også øv, fordi de søgte en jurist, og det er jeg ikke. Men det var nu eller aldrig, og jeg ville ikke vinde noget ved ikke at prøve,” fortæller Ruth, der er kontoruddannet med en diplomuddannelse i registreringsafgift.

Cv’et skal matche stillingen

Med mange år i SKAT havde Ruths cv efterhånden samlet støv. Så opgaven var at lave et cv, der matchede stillingen, selvom det umiddelbart ikke var hendes profil, Skatteankestyrelsen søgte. Derfor skrev hun til FTFa.

”Jeg lærte, hvordan jeg uddybede de arbejdsopgaver, jeg sad med, så jeg kunne finde og fremhæve mine kompetencer, der matchede stillingen. Jeg ville vise, at sagsbehandling ikke var et ukendt område for mig, ligesom jeg var vant til at arbejde med lovstof. Det var blot en dyberegående sagsbehandling fx med lovhenvisninger, jeg skulle lære mere om,” forklarer Ruth og fortsætter:

”Det har overrasket mig, at cv’et havde så meget at sige. Det var faktisk primært det, arbejdsgiveren kiggede på. Så det var en stor hjælp for mig, at jeg sammen med karrierecoachen fra FTFa fik arbejdet tingene igennem."

Gik smilende og forberedt til samtale

Ruth fik sendt ansøgning og cv’et afsted og blev kaldt til jobsamtale. Når hun ser tilbage, kan hun se, at forberedelsen var vigtig.

”Jeg gik ind til samtalen med smil, godt humør og en positiv indstilling. Jeg skulle nu mundtligt fremhæve, hvad det er, jeg kan. Min indstilling til samtalen var, at jeg jo ikke skulle lære jura fra a til z for at kunne passe det her job. Derfor fik jeg fortalt, hvordan lovgivning ikke var fremmed for mig i forhold til motorområdet. Jeg havde også forberedt nogle spørgsmål, som jeg ønskede besvaret,” husker hun.

Da telefonen ringede nogle dage senere, røg Ruth op under skyerne.

”YES! Jeg blev så glad. Jeg fik mit drømmejob. Det viser, at det godt kan lade sig gøre at bringe kompetencerne i spil i stedet for selve uddannelsen. Nu tror jeg på, at hvis du bare kan noget af det, stillingen kræver, så skal du give det en chance, hvis det er noget, du virkelig gerne vil,” slutter hun.

På den måde bliver Ruths kompetencer fra en stilling i SKAT nu bragt i spil i Skatteankestyrelsen.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...