Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

STEFFEN TOG EN GENVEJ TIL JOB EFTER STUDIET

En masse ansøgninger og flere afslag var Steffens virkelighed som nyuddannet finansøkonom. Men da Middelfart Sparekasse sagde ja til at finde deres næste medarbejder blandt FTFa’s medlemmer, gik det stærkt. 14 dage efter havde 29-årige Steffen Schaldemose fået job hos sparekassen.

Nyuddannet - 20. december 2018 - Camilla Bech Hornung

En trainee-stilling i en bank stod øverst på Steffen Schaldemoses ønskeliste, da han i sommer blev færdig som finansøkonom. Men hvis trainee-stillingen ikke allerede er i hus efter praktikken, er der som regel ikke flere at søge før næste år. Heldigvis er der andre veje til drømmejobbet.

”Det var vigtigt for mig og for min lille familie at sikre os økonomisk, og dagpengene kom jo kun til at køre rundt i et vist stykke tid. Jeg besluttede mig for, at jeg skulle være i gang efter tre måneder. Jeg duer ikke til at sidde stille. Så jeg søgte mange jobs – også stillinger som måske ligger lidt udenfor, hvad en finansøkonom normalt kan,” siger Steffen og forklarer, at hans største udfordring var, at han ikke kom til så mange jobsamtaler.

”Jeg manglede at få bekræftelse på, at jeg er en person, man har lyst til at møde. Min force er at forklare mig og præsentere mig mundtligt. Det følte jeg ikke, at jeg fik mulighed for,” forklarer han.

På nogenlunde samme tidspunkt i Middelfart Sparekasse var et par erfarne rådgivere på vej på pension. Derfor så sparekassen sig om efter nye ansigter.

Samarbejde gav Steffen en forlomme

Gennem Finansforbundet får Middelfart Sparekasse øjnene op for, at de kan ansætte en ledig nyuddannet finansøkonom. Først i praktik og senere som trainee. Martin Nielsen, som er karrierecoach i FTFa, kontakter sparekassen for at finde ud af, hvilken profil, de søger. Han finder fem medlemmer, der matcher stillingen. Steffen er en af dem.

”Martin ringer til mig, og fortæller om muligheden. Han skabte kontakten til Middelfart Sparekasse. Ellers havde jeg måske ikke søgt det job. Det har været rigtig rart at have den ekstra service ved FTFa,” siger Steffen som også har brugt a-kassen til at få sparring på cv og ansøgninger.

Der gik ca. 14 dage fra at Middelfart Sparekasse havde modtaget de fem cv’er fra FTFa, til de havde ansat Steffen.

”Det har været en gnidningsfri proces. Samarbejdet er gået rigtig fint. Hvis vi står i en lignende situation igen, hvor vi gerne vil ansætte en nyuddannet, som vi kan hjælpe med en videreuddannelse som trainee, vil vi bestemt overveje at samarbejde med FTFa igen,” siger Michael Hedemann, der er HR-konsulent i Middelfart Sparekasse.

Den 1. september startede Steffen i praktik, og allerede en måned efter besluttede Middelfart Sparekasse, at Steffen skulle ansættes i en trainee stilling fra 1. november og et år frem.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...