Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

VIRKSOMHEDSPRAKTIK GAV DENNIS DRØMMEJOBBET

Som nyuddannet kan det nogle gange være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, når den praktiske erfaring mangler. Otte ugers virksomhedspraktik åbnede døren for Dennis Jensen, der i dag er en del af teamet hos Jyske Bank i Helsingør.

Ledig - 07. februar 2017 - Camilla Bech Hornung

Det var med sommerfugle i maven, at Dennis Jensen en morgen i november trådte ind i receptionen hos Jyske Bank i Helsingør. Her skulle han nemlig starte i virksomhedspraktik. Det blev startskuddet til en underskift på kontrakten til drømmejobbet.

”Virksomhedspraktikken var langt bedre, end jeg havde forestillet mig. Jeg fik lov til at løse mange forskellige arbejdsopgaver, og mine kolleger gav mig faglig sparring, når jeg havde brug for det. Det har givet mig så meget praktisk erfaring, som jeg kan bruge i mit job i dag,” Dennis Jensen

Dennis Jensen blev i august blev færdig som finansøkonom.

Efter otte uger i virksomhedspraktik tilbød Jyske Bank i Helsingør Dennis Jensen et vikariat på én måned. Og den 1. januar i år startede han i en fast stilling som trainee samme sted.

”Jeg har de seneste par år haft lyst til at arbejde i en bank. Jeg brænder for at kunne hjælpe andre mennesker med deres økonomi og være med til at opfylde deres drømme. Så da FTFa ringede og gav mig muligheden for at komme i praktik, slog jeg til,” forklarer Dennis Jensen.

En tredjedel er kommet i job

I november måned gav FTFa og Finansforbundet i samarbejde med Jyske Bank for første gang en række dimittender inden for finansområdet mulighed for at komme i virksomhedspraktik. 

Ud af de 54 ledige dimittender der startede i virksomhedspraktik er 9 ud af 10 er tilfredse med forløbet og den erfaring, de har fået og 18 er kommet i job.

”Hvis man får muligheden, er det bare om at takke ja til at komme i virksomhedspraktik. Det er en unik chance for at få noget praktisk erfaring. For mig var praktikken i hvert fald afgørende for det job, jeg har i dag,” siger Dennis Jensen.

Det glæder Michael Darmer, der var direktør hos FTFa på det tidspunkt.

Det er en fornøjelse at se, at flere af de nyuddannede nu er i job og har fået mere praktisk erfaring på deres cv. Vores virksomhedspraktik er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet mellem FTFa og Finansforbundet er til gavn for medlemmerne Michael Darmer

Michael Darmer peger samtidig på, at en af FTFa’s vigtigste opgaver netop er, at være medlemmernes direkte vej til et nyt job.

Også hos Finansforbundet glæder formand Kent Petersen sig over, at 18 af de 54 dimittender så hurtigt er kommet videre i andet job:

”Det har netop været vores mål at få de her unge tættere på arbejdsmarkedet, og give dem fornyet selvtillid og noget på cv’et, så det er helt fantastisk, at så mange netop tilkendegiver, at de har opnået det med praktikforløbet”, siger Kent Petersen, og fortsætter:

”Det i sig selv er jo forrygende. Dybest set handler det om samfundsansvar, og vi håber, at flere finansielle virksomheder vil se værdien i ordningen."

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...