Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

SARAH BRÆNDTE IGENNEM TIL JOBSAMTALEN VED AT SIGE TRE TING

Jobsamtalen var i hus. Næste skridt for Sarah Steffen var at overbevise arbejdsgiveren om, at hendes navn skulle stå på kontrakten, selvom hun manglede relevant erfaring og havde en uddannelse, der stak ud. Derfor fokuserede hun på tre egenskaber ved sig selv, som hun fremhævede til jobsamtalen. Det gav pote.

Ledig - 25. september 2017 - Camilla Bech Hornung

Med socialrådgiveruddannelse og en kandidat inden for flygtningeområdet i baggagen var Sarah Steffen klar til at finde sin plads på jobhylden. Jobjagten begyndte hun allerede to måneder inden, hun afsluttede sin uddannelse. Men selvom hun kom til mange jobsamtaler, blev hun valgt fra hver gang.

Hvad var galt?

”Jeg søgte primært job som socialrådgiver i en kommune, selvom jeg kun havde erfaring fra deltidsarbejde på et asylcenter og Kirkens Korshær. Jeg fik at vide, at jeg manglede kommunal erfaring. Men hvis ingen ansatte mig, ville jeg jo aldrig få den erfaring. Det var en ond cirkel og gjorde mig virkelig frustreret,” husker Sarah Steffen.

Til hendes store overraskelse var kandidatuddannelsen heller ikke altid en fordel.

”Efter socialrådgiveruddannelsen havde jeg brug for at blive mere moden og at være klar til at kunne sidde som socialrådgiver og myndighedsperson. Derfor tog jeg til Sverige for at læse en kandidat inden for flygtningeområdet, som er min store interesse,” siger Sarah og fortsætter:

”Men flere arbejdsgivere undrede sig over, at jeg søgte en socialrådgiverstilling, når jeg havde en kandidat. De var bekymrede for, at jeg kun ville være i stillingen i kort tid. Jeg havde aldrig troet, at min kandidatuddannelse kunne være et problem.”

Fortæl tre ting om dig selv

Med de to udfordringer foran sig skrev Sarah til FTFa’s 24-timers sparring dagen før, hun skulle til jobsamtale hos Gentofte Kommune. FTFa’s jobrådgiver anbefalede hende at fokusere på tre ting, som hun ville sige til samtalen, så arbejdsgiveren sad tilbage med det rigtige indtryk af hende.

”Inden samtalen skrev jeg tre egenskaber ned: Teamplayer, myndighedsrolle og social. Min opgave til samtalen var så 1) at gøre det helt klart, at jeg er en teamplayer, der gerne vil sidde som socialrådgiver og ikke som akademiker. 2) at jeg har taget en uddannelse for at blive moden til at kunne varetage opgaven som myndighedsperson og ikke bare for at skille mig ud. 3) at jeg gerne vil bidrage socialt til arbejdspladsen,” forklarer Sarah Steffen.

Dagen efter samtalen ringede hendes telefon.

”Det’ løgn! Jeg tænkte bare yes! Jeg blev så glad, da de ringede og ønskede mig tillykke med jobbet. Jeg vil anbefale alle at få sparring hos FTFa inden jobsamtalen – måske også allerede inden du sender cv og ansøgning af sted.”

Sarah Steffen begyndte i sit nye job som socialrådgiver i Gentofte Kommune den 1. september 2017

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...