Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

NETVÆRK OG VEDHOLDENHED BANEDE VEJEN FOR MARINAS TO JOBS

Hvis du som nyuddannet med en international uddannelse i bagagen vil have et job i Danmark, er der tre ting, du skal gøre: Brug dit netværk, vide hvad du vil og være vedholdende. Det er rådene fra 25-årige Marina Kahle.

Nyuddannet - 12. september 2017 - Camilla Bech Hornung

I december sidste år var Marina Kahle klar til at finde sit første fuldtidsjob. Flere fortalte hende, at hun skulle bruge sit netværk. Men hvordan gør du lige det?

“Jeg skrev til en række arbejdsgivere i forskellige virksomheder, der arbejdede med bæredygtighed, og spurgte om de ville mødes til kaffe. Mange sagde ja,” fortæller Marina Kahle og fortsætter:

”Inden jeg sendte mailen afsted, havde jeg lavet en del research på virksomheden og på vedkommende, jeg skrev til. Jeg brugte LinkedIn, Google og virksomhedens hjemmeside. Det er vigtigt at finde et fælles ståsted og have noget relevant at tale om til kaffemødet. Ligesom det er godt at have noget at tilbyde. Fx skrev jeg speciale om bæredygtighed, så jeg tilbød dem at fortælle om mine resultater. Det hjalp helt sikkert at være en ekspert på området.”

I dag plejer Marina Kahle sit netværk gennem hendes to jobs.

Du skal vide, hvad du vil og være vedholdende
Marina Kahle har altid vidst, hvad hun ville. Hun brænder for bæredygtighed i modeindustrien.

"Jeg stalkede nærmest bestemte virksomheder, da jeg ledte efter job. Fx ringede jeg til The Danish Fashion Institute, præsenterede mig og fortalte dem, hvordan mine kompetencer matchede deres arbejde. Jeg overbeviste dem om at mødes, selvom jeg ikke var berettiget til den ulønnede praktikstilling, som var slået op. Det betød, at de huskede mig. Fire måneder senere tilbød de mig at facilitere nogle workshops. Efterfølgende blev en stilling ledig, og så fik jeg chancen for at være den første kandidat, de tog i betragtning til jobbet. Det var sådan, jeg fik mit første job med løntilskud. Og nu vil min chef gerne beholde mig i minimum yderligere seks måneder på normale ansættelsesvilkår,” forklarer Marina Kahle.

At bruge sit netværk og at vide, hvad du vil, er imidlertid ikke nok. Du er også nødt til at være vedholdende.

”For mig betyder det, at du ikke giver op. Bliv ved med at kontakte relevante personer. Det kan godt være, at de ikke svarer som det første, men husk på at de har en travl hverdag, så bare bliv ved. Vær ydmyg og inviter dem på kaffemøde. Jeg havde tiltro til den gode vilje hos andre mennesker, og det ser ud til at være gået ret godt,” siger Marina Kahle.

Den største udfordring er at bevare motivationen

Mens Marina var ledig, var den største udfordring at bevare motivationen.

”Jeg sendte mange ansøgninger af sted, men jeg fik også mange afslag. Nogle gange følte jeg mig ret demotiveret. Mange anbefalede mig at søge job, som slet ikke var den type job, jeg gik efter. Min udfordring var at bevare håbet om, at jeg en dag ville lande drømmejobbet,” fortæller hun.

Derfor var Marina glad for at deltage i FTFa’s Graduate Network.

”Det var rart at møde folk, der var i samme situation som mig selv. Jeg lærte, hvordan jeg lavede en strategi for at finde et job. Jeg lykkedes med at finde frem til min drømmevirksomhed og de ting, jeg skulle gøre for at få foden inden for. Jeg lavede en liste over, hvem jeg skulle kontakte angående ledige stillinger, hvem jeg ville invitere på kaffemøde, og hvem jeg skulle følge op på. Jeg lærte også at holde øje med mine daglige og ugentlige mål. Nogle gange er det hårdt at søge job, men det hjælper helt sikkert at lave en liste over de ting, du har gjort i processen, så du kan se, at du faktisk har fuldført din to-do-liste. Gør du det, kan du være glad for det, du har opnået for dagen og ugen, selvom du også fik et jobafslag,” slutter Marina Kahle.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...