Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

MICHAEL FIK ÆNDRET SIT MINDSET PÅ 30 MINUTTER

Efter fire jobsamtaler og nogle måneder som ledig, begyndte 56-årige Michael Hirschsprung at finde hullerne i osten: Er jeg for gammel? Er der for mange korte ansættelser på mit cv? Men på 30 minutter fik han ændret sit mindset, og allerede et par timer efter brændte han igennem til jobsamtalen og fik jobbet.

Ledig - 18. oktober 2017 - Camilla Bech Hornung

Michael Hirschsprung var klar til at lægge ledelseskasketten fra sig og søge job som rådgiver for erhvervskunder i den finansielle sektor. Men efter fire jobsamtaler på fem måneder uden gevinst, blev tankerne til en negativ spiral:

Er der for mange korte ansættelser i mit cv? Har jeg været for længe væk fra den finansielle sektor? Er jeg for gammel? Har jeg for meget ledelseserfaring?

”Jeg begyndte at se hullerne i osten og lede efter grunde til, at jeg ikke blev ansat. Jeg var fx bekymret for, om en arbejdsgiver ville tro på, at jeg kunne omstille mig og varetage et ikke-lederjob. Derfor brugte jeg til jobsamtalerne meget tid på at forklare min fortid og ansættelser i stedet for at fokusere på mine styrker,” husker Michael.

De første 20 år af hans arbejdsliv gik med fastansættelse i den finansielle sektor, mens de seneste 10 år har været mere turbulente med en række midlertidige ansættelser.

Fokusér på dine styrker i præsentationen

Et par timer før Michael skulle til sin sjette jobsamtale, fik han personlig sparring hos FTFa.

”Sammen med jobrådgiveren fik vi vendt alle mine udfordringer til styrker. Vi dykkede ned i mit cv og fik talt om, hvad der fx viste, at jeg var god til at tilegne mig ny viden. Så da jeg for femte gang spillede melodien til jobsamtalen, troede jeg på det,” siger Michael og uddyber:

”Jeg så ikke længere alle problemerne ved mig selv, så jeg var langt mere troværdig i min forklaring denne gang. Jeg svarede kort og præcist på spørgsmål der handlede om min ledelseserfaring, og jeg brugte min erfaring som en fordel ved at bringe den i spil i forhold til sparring med resten af det team, jeg skulle indgå i.”

Det nye mindset skinnede også igennem i hans præsentation.

”I præsentationen af hvem jeg er, fokuserede jeg på, hvordan jeg ville være en værdifuld kollega i stedet for at forklare, hvorfor jeg havde skiftet job så mange gange. Jeg startede med at sætte ord på, hvordan jeg forstod stillingsopslaget ved at fremhæve seks punkter, de efterspurgte. Derefter fortalte jeg, hvordan jeg var et godt match,” forklarer Michael.

Et godt råd

Michael Hirschsprung er ikke i tvivl om hvilket råd, han vil give videre til andre jobsøgende:

”Glem det negative og fokusér på, hvad du kan tilbyde en arbejdsgiver. Bliver du spurgt ind til dine huller i cv’et, så giv en kort forklaring og vend det samtidig til noget positivt. Der er altid en positiv side i det, du har lavet i dit arbejdsliv.”

Sparring kl. 9 og jobsamtale kl. 14

Faktisk var det ikke Michael selv, der søgte personlig sparring hos FTFa. Men en formiddag tog han plads på et fokusmøde i FTFa med 20 andre deltagere. Det viste sig dog, at hans forventninger til mødet var nogle andre, end hvad mødet handlede om.

Da Michael fortalte om sine forventninger, spottede underviseren hurtigt hans behov og sørgede for, at Michael i stedet fik personlig sparring hos en jobrådgiver. Han skulle nemlig til jobsamtale senere samme dag.

”Det var utrolig elegant og modigt, at underviseren så mig og gav mig individuel behandling ved at trylle en personlig samtale frem. Det var lige, hvad jeg havde brug for. Det har jeg stor respekt for,” siger Michael Hirschsprung og afslutter:

 

Det er imponerende, at jobrådgiveren lynhurtigt kunne spotte mine udfordringer og hjalp mig til at overkomme dem og tro på mine egne styrker. Jeg havde ikke kunne brænde igennem jobsamtalen uden jobrådgiverens hjælp. Michael Hirschsprung

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...