Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

TÆNK BREDT, HVIS DET ER SVÆRT AT LANDE PRAKTIKKEN

Hvis du har svært ved at lande en praktikplads, skal du måske søge bredere, end du først havde tænkt.

Praktikpladssøgning - FTFa

Søg bredere med Jobindex

Ved at bruge arkivfunktionen på Jobindex.dk kan du se, hvilke virksomheder, der tidligere har ansat en med din profil. Og måske finder du nye virksomheder, som du ikke selv havde tænkt på.

Se her, hvordan du gør:

1106275312 640
  1. Gå ind på Jobindex.dk.
  2. I højre side af skærmen trykker du på ”Flere søgemuligheder” under knappen ”Søg”.
  3. Under ”Opslagsdato” vælger du ”arkiv”.
  4. I dato-intervallet kan du fx vælge de seneste 10 år.
  5. I søgefeltet kan du skrive din uddannelse. Du kan også skrive nogle af de faglige kvalifikationer, du har på baggrund af din uddannelse. Så kommer der virksomheder frem, som måske ikke vidste, de kunne bruge en som dig, men som søger efter kompetencer, du besidder.
  6. Overvej at indskrænke feltet af virksomheder gennem geografi.
  7. De virksomheder, der kommer frem nu, søger ikke medarbejdere lige nu. Men de har tidligere søgt nogen med en profil, som din. Derfor kan de måske også bruge en praktikant som dig.

 

Thomas ville arbejde i en bank, men blev solgt som mægler

Selvom du har en klar ide om, hvad du gerne vil arbejde med, så kan der sagtens være andre veje at gå, end den du ser for dig.

Det skete for Thomas Kørup Christensen, der var sikker på, han skulle arbejde i bank, men corona tvang ham på andre tanker. Efter 12 års arbejde i shipping-branchen sagde Thomas Kørup Christensen stop for at forfølge sin drøm om at arbejde i bank, men planen gik ikke som forventet.

- Jeg følte, jeg var kørt lidt fast i shippingbranchen og ville gerne arbejde i den finansielle verden, siger Thomas Kørup Christensen, der sagde sit job op og begyndte på finansøkonom uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.

Da praktikken skulle landes, søgte Thomas Kørup Christensen hos syv, otte forskellige banker og blev planmæssigt indkaldt til samtale tre steder. Men så blev Danmark lukket ned på grund af corona-pandemien, der hurtigt spredte sig i det meste af verden, og alle Thomas’ samtaler blev aflyst.

- Det gav lidt mavepine, at det ikke kunne lykkes at komme i praktik i en bank. Det var jo det, jeg ville, siger han.

Da de tre måneders praktik er et krav for at bestå uddannelsen, måtte Thomas tænke nyt.

- Min praktikvejleder sendte en mail ud, at Nybolig i Randers søgte en praktikant. Og da jeg jo skulle gøre min uddannelse færdig, ringede jeg til indehaveren og var inde og snakke med ham. Han virkede som en behagelig fyr, så jeg gav det en chance, selvom jeg tænkte jeg skulle tilbage til bank, når uddannelsen var slut, siger han.

Thomas bliver ansat som praktikant i Nyboligs afdeling i Bjerringbro og faldt hurtigt for mægler-faget.

- Jeg kom med ud til fremvisninger fra første dag, og jeg synes, det er fedt, at møde spændende nye mennesker og være med til at opfylde deres drømme. Det er en fantastisk fornemmelse at hjælpe folk videre. At finde det helt rigtige hus til folk. Det er klart, det giver også et kick, når jeg har lavet en handel, og der er fuld fart på lige nu, så d­­et er fedt, siger Thomas.

Da der var 14 dage tilbage af praktiktiden fik Thomas tilbudt en fast stilling i afdelingen. Den næsten færdiguddannede finansøkonom var ikke i tvivl om, at det var mægler-vejen han nu ville gå, så han skrev under på kontrakten og klarede hovedopgaven ved siden af fuldtidsjobbet.

- Det er skægt at arbejde som mægler, og det er helt sikkert vejen frem for mig, siger Thomas Kørup Christensen i dag.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...