Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

ANALYSÉR JOPOPSLAGET MED EN ENKEL METODE

Læs altid stillingsopslaget grundigt, inden du søger jobbet/praktikpladsen. Her får du en fremgangsmåde, så du bliver skarp på, hvordan du helt konkret matcher en stilling.

Praktikpladssøgning - FTFa

Mange bliver lidt skræmt af de store krav, som virksomheder stiller i deres stillingsopslag. Men husk på, at virksomhederne bruger stillingsopslagene som ønskesedler. De er samtidig klar over, at de sjældent får alt, hvad de ønsker sig.

Start med læse stillingsopslaget igennem og find ud af, om du bestride arbejdsopgaverne. Er svaret ja, så brug nedenstående skema til at analysere, hvad virksomheden reelt set ønsker, og hvordan du matcher det.

I venstre side skriver du alle de krav, ønsker og opgaver, du kan se i stillingsannoncen. Måske er nogle kompetencer vigtigere end andre? I midten skriver du, hvordan du matcher kravene. Fx via erfaring fra studie eller fra studiejob/tidligere beskæftigelse. I højre side skriver du, hvilken værdi din kompetence og erfaring vil have for virksomheden.

Din skabelon

Hvilke krav og opgaver er der i jobbet?

(Virksomheden)

Hvordan matcher jeg de opgaver?

(Dig)

Hvilken værdi har det for virksomheden?

(Matchet)

(udfyld selv her) (udfyld selv her) (udfyld selv her)
(udfyld selv her) (udfyld selv her) (udfyld selv her)

 

Eksempel: Finansøkonom søger job i bank

Hvilke krav og opgaver er der i jobbet?

(Virksomheden)

Hvordan matcher jeg de opgaver?

(Dig)

Hvilken værdi har det for virksomheden?

(Matchet)

Kunderådgivning Erfaring med at rådgive/vejlede kunder i mit studiejob ved Hennes & Mauritz Kan fra dag et tage godt hånd om kunderne

 

Med et udfyldt skema ved du nu, hvad der er relevant at skrive i din ansøgning og dit cv. Din relevante erfaring, som du har skrevet i midter-kolonnen, skal du sørge for at skrive i dit cv.

Argumenterne fra højre-kolonnen, skal du fremhæve i din ansøgning. På den måde får du et målrettet cv og ansøgning, og er dermed tættere på drømmejobbet.

Bonus tip! I stedet for at du hver eneste gang, du skal udfylde ovenstående skema, sidder og tænker over hvordan du matcher virksomhedens krav (midter-kolonnen), er det en god idé en gang for alle at få udfyldt dit såkaldte brutto cv. Så vil du fremover kunne hive det frem, når du skal finde svar på elementer i midter-kolonnen.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...