Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

HVORDAN SKRIVER MAN ET GODT CV

Arbejdsgiverne vurderer dig først som kandidat ud fra dit cv. Læs hvad der gør et cv godt og brug vores fem tips, når du skriver dit cv.

Praktikpladssøgning - FTFa

Hvad er formålet med et cv?

Dit cv skal vise, hvordan du er kompetent til jobbet ud fra den erfaring og uddannelse, du har oparbejdet. Det betyder, at cv’et er en slags udvidet visitkort, og at det skal være:

  • Overskueligt (i forhold til layout)
  • Relevant (i forhold til de arbejdsforhold og erfaringer du skriver på)
  • Målrettet (i forhold til de kompetencer du skriver på)
  • Det, du skriver i dit cv skal være bagudrettet. Det fremadrettede, det du fx gerne vil opnå i jobbet, skal stå i ansøgningen.

5 tips til dit cv

1. Start cv’et med din kompetenceprofil
Din kompetenceprofil er 10-15 linjer, hvor du nævner de kompetencer, du har, som gør dig kvalificeret til jobbet. Det er ikke en uddybning af, hvordan du har opnået de kompetencer – den del underbygger du i resten af cv’et

2. Skriv om relevante erfaringer
Det kan lyde banalt at skrive relevante erfaringer og succeser i cv’et, men det er en almindelig fodfejl at skrive en udtømmende liste af ens erhvervserfaring.

Nøjes du med at uddybe de erfaringer, der har været med til at gøre dig kompetent til det ledige job, så står dit cv skarpere for arbejdsgiveren. Har du haft fritidsjob, der ikke har været direkte kompetencegivende, så nævn dem kun ganske kort.

Husk også på:

  • Du har fået vigtige kompetencer fra din uddannelse, så skriv om hovedfag eller hovedopgaver der er relevante for din profil og den ledige stilling.
  • Har du været i praktik, så husk at skrive det under erhvervserfaring.

3. Brug tid på dit layout
Hvordan dit cv er sat op, sender et signal til arbejdsgiveren. Ifølge ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2018 nævner 38 % af virksomhederne, at uoverskueligt layout er en af de tre mest sete fejl i ansøgernes cv.

Brug derfor tid på at sætte dit cv pænt op, så det bliver overskueligt og giver læseren lyst til at kigge nærmere.

4. Læs grundig korrektur
Stavefejl, grammatiske fejl og forkerte navne er med til at sende et sløset signal til arbejdsgiveren. Læs cv’et grundigt igennem, inden du sender det, eller få en ven til at læse korrektur på det.

5. Få sat ansigt på dit cv
Et billede hjælper arbejdsgiveren, fordi vedkommende kan få sat ansigt på, hvem du er. Vælg et vellignende billede, der udstråler den professionalisme, du gerne vil have, at arbejdsgiveren forbinder dig med.

Gå uden om feriebilleder, festbilleder og billeder der er taget i sociale sammenhænge.

 

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...