LÆR VIRKSOMHEDEN AT KENDE, INDEN DU SØGER JOB HOS DEM

Den hyppigste begynderfejl hos jobsøgende er, at de glemmer at sætte sig ind i den virksomhed, de søger job hos. Du undgår fejlen ved at researche, bruge LinkedIn og gribe telefonen.

Praktikpladssøgning - FTFa

Virksomheder, der har kandidater til samtale, vil så gerne høre, hvorfor du synes, at lige netop deres virksomhed er interessant. Skal du give dem et godt svar, så kræver det, at du kender virksomheden rigtig godt.

Bliv godt klædt på ved at følge disse tre trin:

1) Lær virksomheden at kende

Det er ikke dårlig stil at ’stalke’ en virksomhed, når du er interesseret i et job hos dem. Tværtimod er det en fordel at læse om fx deres vision, mission, historie, værdier, produkter, konkurrenter og eventuelle udfordringer (oftest nævnt i aviserne). Kig fx på virksomhedens hjemmeside, i nyhedsmedierne og på de sociale medier, hvor virksomheden er tilstede.

Du er langt, hvis du kan finde svar på disse spørgsmål:

  • Hvordan har virksomheden udviklet sig igennem de seneste 3-5 år?
  • I hvilken retning vil virksomheden udvikle sig igennem de næste 3-5 år?
  • Hvilke værdier har virksomheden?

2) Lær de ansatte at kende

LinkedIn er guld værd, når du vil blive klogere på, hvilke kompetencer og opgaver medarbejderne har – altså de medarbejdere som har en faglig profil, som matcher din. Måske har du nogle kontakter i dit netværk, som kan sætte dig i forbindelse med en medarbejder i virksomheden? Så er det bare med at få introduceret dig selv til vedkommende og få spurgt om:

  • Hvordan er det at være ansat i virksomheden?
  • Hvorfor synes du og andre, at det er et godt sted at arbejde?

3) Grib telefonen og ring

Nu kommer du til den altafgørende indsats. Nu skal du nemlig gribe telefonen og ringe til virksomheden. Allerhelst den person, som står som ansvarlig for ansættelsesforløbet.

Inden du ringer kan du forberede to gode spørgsmål, som er relateret til jobbet men ikke uddybet i jobopslaget.

Nu er du klædt godt på til at gøre dit forarbejde omkring den virksomhed, du søger job hos.

Står du og skal skrive en jobansøgning så læs mere her. Skal du til samtale kan du læse mere om, hvordan du forbereder dig her.

Endelig skal du huske, at det ikke kun handler om, hvorvidt du er et godt match til virksomheden. Virksomheden skal også være et godt match for dig. Du skal kunne se og føle, hvad du får ud af at arbejde der, og det skal gøre dig glad.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...