Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

GINA FANDT SIG SELV OG FIK JOB I EN NY BRANCHE

Gina Timofte gik fra at være uden job og stresset til at få ny energi og et fast job i en ny branche. Det, der satte gang i forandringen, var en coachingsamtale med en job- og karrierecoach fra a-kassen.

Ledig - 16. december 2020 - Camilla Bech Hornung

”Jeg kan mærke, at du har noget andet på hjerte. Hvor er du, lige nu?”

Sådan sagde job- og karrierecoach Nicoletta Retsbo til Gina Timofte under en coachingsamtale i foråret. Og så brød Gina sammen. Med sig i bagagen havde hun en uddannelse som bygningskonstruktør og SOSU-assistent elev. Men hun trivedes ikke i faget, og efter længere tids ledighed følte hun sig presset. Hun ville arbejde med noget andet. Det var første gang, hun mødtes med Nicoletta fra a-kassen FTFa.

”I starten troede jeg, at jeg skulle vide, hvad jeg ville, og at jeg skulle præstere over for a-kassen. Så jeg havde forberedt mig godt og fremlagde mit cv. Så da Nicoletta til sidst i samtalen siger, at hun kan se, at jeg har noget andet på hjerte, så brød jeg sammen. Jeg var stresset. Hun så mig fuldstændig, hvor jeg var, og hun gav mig den støtte, jeg havde brug for,” husker Gina og tilføjer:

”Nicoletta så mig udover mine kompetencer og mit cv. Det har fået mig i en helt anden retning.”

Ny mentalitet og en fuld kalender

Samtalen blev startskuddet på en vigtig forandring i Ginas arbejdsliv. Hun valgte at tage en måneds ferie for at finde sig selv. Da hun kom hjem, mødtes hun med Nicoletta igen.

”Gina smilede meget mere. Hun havde en anden udstråling. Det var lykkedes hende at opnå en vis ro, og hun havde fået energi til at arbejde med afklaring. Vi tog derfor udgangspunkt i de kompetencer, hun har både fagligt og personligt, og som hun gerne ville tage med videre i hendes kommende job,” fortæller Nicoletta.

Selv mærkede Gina også tydeligt forandringen:

Jeg kom tilbage med en helt anden mentalitet. Vi begyndte at arbejde mere jobrettet, og jeg fandt ud af, hvad jeg er særligt god til. Og jeg så nu a-kassen som mennesker, der kunne hjælpe mig. Gina Timofte

Derfor valgte Gina at deltage i samtlige af FTFa’s kurser.

”Når man er jobsøger, ser dagene ens ud, så FTFa var et godt sted at finde støtte. Det har hjulpet mig til at finde tillid til mig selv – det var empowering,” siger Gina.

Efter to måneder med en kalender fyldt op af a-kassens kurser, deltog hun også i et kursus hos jobcenteret. Her fandt hun en konkret ny retning i sit arbejdsliv: Hun ville arbejde med hjemmesider.

Netværk og eksempler på cv’et

Strategien for at få foden inden for i den nye branche var at få fyldt nogle eksempler på cv’et. Helt konkret lavede Gina en hjemmeside til en kvinde, der ville være boligstylist, som hun havde mødt på et af kurserne. Gina byggede også hjemmesiden for den organisation, hun var frivillig hos. Og så lagde hun erfaringerne øverst i sit cv.

Arbejdet bar frugt, men coronakrisen satte desværre en stopper for den første praktikplads, Gina blev tilbudt. Så hun ændrede taktik:

”Jeg pressede på med netværket. Jeg sagde til personer, jeg kendte, at jeg søgte en praktik. Det er sværere at bryde igennem med en ansøgning, end hvis man bliver introduceret mundtligt,” siger hun.

Det lykkedes. Via sit netværk fik Gina en praktikplads i maj, som blev til 3 måneders løntilskud, og i dag er hun fastansat i virksomheden, hvor hun arbejder som e-commerce koordinator.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...