Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

MED DIT NETVÆRK KOMMER DU ET SKRIDT FORAN

Vær aktiv på LinkedIn og brug dit netværk til at komme i kontakt med arbejdsgivere. For Helmut Bloos er det vejen til at få et job på i Danmark, når du har en international uddannelse i bagagen.

Studerende - 20. oktober 2017 - Camilla Bech Hornung

Forestil dig et studiejob eller en praktikplads, som du brænder for at få. 200 andre søger også jobbet. Og på papiret har de alle samme kompetencer og er lige så kvalificeret som dig.

Sådan maler Helmut Bloos billedet af at være på jobjagt. Helmut er kandidatstuderende på Roskilde Universitet og arbejder i øjeblikket på halv tid som community manager hos Rocket Lab.

”For at få et job, er du nødt til at være foran markedet, så at sige. Du skal være foran de andre ansøgere. Det er min erfaring, at det er en fordel at være den første, der kommer til jobsamtale,” forklarer Helmut.

Indtil videre har Helmuts strategi givet pote. Hvert job og praktikforløb, han har haft, har givet ham nye kompetencer og nye mennesker i sit netværk.

”Mine jobs har givet mig et netværk af folk, som jeg kan kontakte i fremtiden. Det er virkelig vigtigt at have mennesker omkring sig, som du kan søge sparring hos, og som tror på dig og værdsætter dine kompetencer,” siger Helmut.

Helmuts netværk har banet vejen til flere jobs:

”Mit første job var et praktikforløb hos et kontorfællesskab, som jeg fik gennem min a-kasse. Her fik jeg opbygget et godt netværk og tilegnet mig nogle nye kompetencer, så chefen besluttede at ansætte mig som studentermedhjælper, da jeg startede på min kandidatuddannelse. I samme periode lykkedes det mig at få endnu et job. Min chef anbefalede mig nemlig til et job som researcher hos en virksomhed, der udviklede en app til kontorfællesskaber,” fortæller Helmut og fortsætter:

”Desværre mistede jeg begge jobs, fordi begge virksomheder gik konkurs. Men heldigvis var der et andet firma, der genåbnede kontorfællesskabet. Gennem mit netværk fik jeg chefens telefonnummer og ringede straks op. På den måde blev jeg den første, der kom til jobsamtale, og jeg tror, at det øgede mine chancer med 90 %. Jeg fik jobbet.”

Netværk på LinkedIn

Helmuts bedste råd til andre studerende er så simpelt som dette:

”Netværk, netværk, netværk. Brug LinkedIn til at få forbindelse med relevante folk. Med et traditionelt visitkort kan du ikke se alle de kontakter, som dit netværk har. Det kan du til gengæld på LinkedIn og dermed finde et succesfyldt match. At bruge sit netværk og LinkedIn er den bedste måde at øge dine chancer for være den første person, der kommer til samtale."

Helmut har fået meget fra sit netværk. Og han er også selv glad for at hjælpe andre. Mulighederne åbnede sig, da han blev en del af FTFa’s Graduate Network.

"Det var rart at motivere og blive motiveret af andre, som var i samme situation som mig selv. Jeg husker, at jeg anbefalede en af de andre medlemmer til en virksomhed, hvor hun endte med at komme i praktik og få meget erfaring.”

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...