Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

Billede af: FTFa

HELGA: JEG ARBEJDER, SELVOM JEG ER PÅ EFTERLØN

Da Hjernesagen stod og manglede en erfaren rådgiver nogle timer om ugen, trådte 64-årige Helga Jørgensen til. Som socialrådgiver og efterlønner havde hun nemlig den brede og praktiske erfaring, der var brug for.

Efterløn - 14. juni 2017 - Camilla Bech Hornung

Helga Jørgensen, der gik på efterløn i november 2016, har det lidt ligesom Pippi Langstrømpe.

”Pippi vil gå i skole, fordi hun også vil holde sommerferie,” smiler Helga Jørgensen, da hun sætter ord på, hvorfor hun er glad for at arbejde, selvom hun er på efterløn. Hun nyder nemlig sin fritid endnu mere nu:

”Den største forskel på at være almindelig lønmodtager og efterlønner er, at jeg nu har langt mere fritid til bl.a. at dyrke min have og være sammen med mine børnebørn. Det nyder jeg. Da jeg gik på efterløn, var jeg bestemt ikke udbrændt. Jeg følte tværtimod, at jeg havde masser af viden og energi at give af. Så det er virkelig rart, at jeg nu både kan fordybe mig i fagligt stof og give rådgivning samtidig med, at jeg har en del fritid ved siden af.”

Helga Jørgensen blev ansat hos Hjernesagen den 1. marts 2017 og arbejder som rådgiver en dag om ugen. Her trækker hun på sin årelange erfaring som socialrådgiver og leder og på sin viden inden for hjerneområdet.

Et godt match

Hjernesagen kontaktede i vinters a-kassen FTFa, da de manglede to efterlønnere til at tage rådgivningstelefonen nogle timer om ugen.

”Vi var meget interesseret i at ansætte to efterlønnere. De har nemlig en bred og praktisk erfaring, som er guld værd. Ligesom de ved, hvordan det offentlige system er skruet sammen, så vores medlemmer kan få den bedste rådgivning. Men jeg vidste simpelthen ikke, hvordan jeg skulle få fat i dem,” fortæller Maja Løhr fra Hjernesagen, der var med til at ansætte Helga Jørgensen.

Heldigvis kontaktede hun FTFa.

”Jeg ved jo, at a-kassen udbetaler efterløn, så måske kunne de hjælpe mig, tænkte jeg. Så jeg kontaktede en af deres jobrådgivere, som efterfølgende sørgede for at sende vores stillingsopslag ud til udvalgte efterlønnere i københavnsområdet, der passede på den profil, vi søgte,” forklarer Maja Løhr.

Hjernesagen fik fire ansøgninger til deres to stillinger.

”Det var fantastisk. Jeg fik kun positive tilbagemeldinger på den måde, vi valgte at kontakte efterlønnerne på. Og så var vi jo så heldige at få to dygtige socialrådgivere ansat,” smiler Maja Løhr.

Er du også nysgerrig på dine muligheder for at kombinere efterløn og arbejde? Så læs mere her

 

Fakta om Hjernesagen

Hjernesagen er en privat, landsdækkende forening for mennesker, der har været ramt af blodprop eller blødning i hjernen. Hjernesagen arbejder for at forebygge, ligesom de vil sikre, at deres medlemmer får den bedst mulige behandling, genoptræning og rehabilitering. Foreningen arbejder også for at sikre bedst mulig støtte til de ramtes pårørende. Hjernesagen har ca. 9.500 medlemmer.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...